Krediet aanvragen via het internet om één of ander project te financieren. Welke stappen moet je nemen om een krediet te kunnen krijgen.

En ben je wel geschikt om een lening aan te vragen. Twee eenvoudige vragen waar je misschien nog niet bij stilgestaan hebt. En nog een derde punt zijn de kosten van het krediet, wil je grip houden op je maandelijks budget?

De kosten van een krediet is iets waar vele mensen niet aan denken. De hoofdzaak is het geld krijgen en daarna loopt de afbetaling. We betalen alles terug zonder al te veel vragen te stellen. Maar wat als we daar eens nader op toekijken. Er zijn veel banken die kredieten geven, dus veel aanbieders wil zeggen veel concurrentie. Net zoals vele andere zaken kan je hier dus ook kredieten vergelijken en de goedkoopste zoeken.

Persoonlijke lening Image Banner 728 x 90

Kosten van een krediet zijn altijd weergegeven als JKP. Dat staat voor Jaarlijks Kosten Percentage. Je kan het al raden, hoe lager dat percentage hoe minder je kosten moet betalen op de lening. En dat is iets waar je zeker naar moet streven. Een lening is een kost op je gehele maandelijkse budget. Iedereen wil toch de kosten zo laag mogelijk houden, dus waarom ook niet die van een lening. Het is dus zaak om goed te vergelijken en te kijken welke bank de laagste JKP heeft van het moment.

Voer enkele simulaties uit op banken websites. Je zal snel zien waar de lening je het minste kost. Een krediet simulatie is trouwens gratis en vrijblijvend. Je kan er zoveel doen als je zelf wenst en eender welke bank kiezen. Het is pas als je een krediet wil aanvragen dat het serieuze werk begint. En zelfs dan is de lening nog niet begonnen. Een bank zal eerst bekijken wie je bent en wat je mogelijkheden zijn naar lening bedrag toe. Pas als de bank hier akkoord gaat en je een papieren contract toestuurt, is de lening ook effectief. Stuur je het contract met je handtekening terug, dan kan je enkele dagen later een som geld op je bankrekening verwachten.

Comfort loan NL Image Banner 975 x 90

Bij een aanvraag dien je je persoonlijke gegevens in te voeren en je financiële situatie. De inkomsten en uitgaven spelen hier een belangrijke rol. Als je een vaste job hebt met stabiele inkomsten en geen noemenswaardige uitgaven, dan zou een lening geen probleem mogen zijn. Zijn er al LOA’s of Lening op Afbetaling dan zal de bank berekenen hoeveel je nog kan bijlenen. Er is een algemene regel dat je tot  ongeveer 40 % van je inkomsten kan spenderen aan leningen. Met de resterende  60 % moet je in staat zijn andere uitgaven als voedsel, verwarming, elektriciteit en dergelijke te kunnen betalen.

Zo, nu weet je ongeveer wat je toe doen staan om een krediet aanvraag te doen. Op zich niet zo moeilijk en je kan een groot deel al zelf doen als je via het internet de simulatie en aanvraag doet. Het kan snel in orde zijn met een gezonde bankrekening tot gevolg.

DCC BENL AVRIL 2016-MYLINE-MESUALITY-NL-840x150