Krediet afsluiten in Belgie is mogelijk vanaf 18 jaar. Elke inwoner in België, ouder dan 18 jaar met een vast inkomen, kan een simulatie doen om een krediet af te sluiten.

Je doorloopt de stappen op de website van de bank,voer al je gegevens in en je zal eerstdaags een antwoord ontvangen dat je krediet aanvaard is. De kredietverstrekker zal uiteraard een onderzoek doen naar je financiële situatie. Indien zij merken dat jij je lening niet zal kunnen terug betalen, zal je aanvraag geweigerd worden. Er zijn enkele factoren die meespelen waarom je aanvraag goed of afgekeurd kan worden. Je financiële status, heb je een vaste job en inkomen. Woon je alleen of met je partner samen. Heb je nog andere leningen lopen. Wat zijn je uitgaven, heb je een huurwoning of ben je eigenaar van een pand. Dat zijn allemaal belangrijke gegevens waarop een bank zal een beslissing maken.

Wil je een krediet afsluiten, dan heb je dus alle gegevens nodig over je eigen situatie zodat de bank de risico’s kan berekenen of jij een klant kan worden of niet. Mocht de bank je aanvraag weigeren, ga dan na of je iemand kan betrekken om het krediet af te sluiten. Bij grote bedragen kan het zijn dat de bank een waarborg vraagt. Dat is iemand of iets dat de bank zekerheid geeft mochten er problemen ontstaan. Stel dat je de lening niet meer kan terug betalen, dan gaat de bank bij de persoon die borg staat voor jou om daar het geld op te eisen. Wees dus voorzichtig als je een lening wenst af te sluiten want als het mis gaat kan het nare gevolgen hebben. Niet alleen voor jou, maar ook voor de persoon die borg staat.BENL Image Banner 728 x 90 PAT

Een aanvraag om een krediet af te sluiten is nog altijd niet bindend. Pas als je het papieren contract hebt ondertekend, dan staat alles zwart op wit op papier en is de lening afgesloten. Zo kan je het krediet afsluiten en heb je voor je het goed en wel beseft, de gelden op je rekening staan. Dus denk goed na voor je de stap zet om een krediet af te sluiten. Het gaat vaak over een groot bedrag welke zal doorwegen op je maandelijks budget. Je beschikt welKrediet afsluiten belgie over een aardige som op je bankrekening, maar je hebt toch wel in je achterhoofd dat je dat op termijn ook allemaal weer dient terug te betalen. Met een goede discipline kan je dat uiteraard zonder problemen en kan je maandelijks de nodige aflossing aan de bank overmaken. Dat is wel iets wat mensen vaak over het hoofd zien. Langs de ene kant hebben ze wel hun krediet kunnen afsluiten, maar de andere kant van het verhaal, de terugbetaling moet ook gebeuren. Daarom ga je best goed alle banken vergelijken en de bank met de voordeligste Jaarlijkse kosten percentage is waarschijnlijk de winnaar. De bank verdient zo iets, maar wat jij kan uitsparen door minder af te betalen, is enkel in jouw voordeel uiteraard. Zo kan je toch vele euro’s uitsparen per maand en over de looptijd van je afbetaling.

NL PAT MARCH PUZZLE 840x150