Mensen worden bij het CKP geregistreerd wanneer er sprake is van een negatieve financiële codering. Wanneer u een betaalachterstand heeft die u niet op tijd betaalt , dan riskeert u een negatieve registratie. Wanneer u dit eenmaal is overkomen en u een krediet met een CKP registratie wilt aanvragen, dan zult u al gauw merken dat dit niet erg eenvoudig gaat.

Steeds meer mensen in België komen terecht op de zwarte lijst van het CKP, natuurlijk is dit ook niet verwonderlijk met alle financiële problemen die op dit moment plaatsvinden. Ondanks alles zijn hier op financieel gebied toch weer meer mogelijkheden door ontstaan.

Zo is het dan misschien wel moeilijker om met een CKP registratie een krediet te krijgen, maar het is niet onmogelijk. Gelukkig zijn er vandaag de dag kredietverstrekkers die ook mensen helpen aan een krediet met een CKP codering.

Voor en nadelen

In feite kunt u het CKP omzeilen en dit is natuurlijk een voordeel wanneer u echt een lening nodig heeft en deze niet kunt krijgen door de registratie. Het eerste voordeel is dus dat u ondanks een negatieve registratie gewoon een lening kunt krijgen.

Nog een voordeel is het feit dat de leningen vaak snel aangevraagd zijn en dan ook na goedkeuring binnen een aantal uur op de rekening staan. U kunt dus binnen zeer korte tijd beschikken over het geleende geld.

Helaas zijn er ook een paar nadelen, zo wordt bijvoorbeeld uw financiële situatie wel gecontroleerd en wanneer u simpelweg niet beschikt over de financiële middelen om de lening ook weer spoedig in te lossen, dan zal ook lenen op deze manier niet werken.

Daarnaast zijn leningen waarbij geen CKP controle wordt uitgevoerd ook vaak een stuk duurder door de hogere rentes, zijn het vaak kleine leningen en kredieten (minileningen en minikredieten) en moet u het geleende krediet binnen korte tijd voldoen aan de kredietverstrekker. Lost u niet op tijd het krediet in, dan kunnen er boeteclausules in werking gaan, die bestaan uit hoge boetes voor het niet tijdig betalen.

Groot krediet met een CKP krijgen

Een groot krediet met een negatieve CKP krijgen is een heel ander verhaal. We hadden het net over kleine kredieten, maar een groot krediet krijgen is een stuk ingewikkelder. Natuurlijk kan het een keer nodig zijn dat u echt een wat groter krediet nodig hebt, dan is het alsnog wel mogelijk om deze ondanks een negatieve registratie te krijgen alleen wordt het wel een stuk moeilijker.

Het probleem voor een kredietverstrekker bij het verstrekken van een groot krediet is voornamelijk dat er een bepaalde zekerheid moet zijn dat het geld ook weer een keer terugkomt. Wanneer u een CKP heeft, geeft dit natuurlijk niet een al te beste indruk aan de kredietverstrekker.

Daarom zal er nu zeker gekeken gaan worden of u het krediet ook echt zou kunnen inlossen. Om hier enigszins zeker van te zijn wordt uw financiële situatie onder de loep genomen en indien uw inkomsten en vaste lasten het toelaten dan zal de kredietverstrekker overwegen om een krediet te verschaffen. Raakt een verstrekker niet overtuigt, dan zal het heel moeilijk worden. Raakt de kredietverstrekker wel overtuigt? Dan zal u een lening kunnen krijgen, maar dan waarschijnlijk wel tegen een erg hoge rente.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be