Wanneer je een lening nodig hebt is het natuurlijk logisch, dat je aan een lening of krediet van een bank denkt. Er zijn echter vaak nog volop andere mogelijkheden.

Je hebt niet altijd een bank nodig om een geld te krijgen. We nemen graag een aantal mogelijkheden met je door.

Crowdfunding

Een nieuwe manier om geld te lenen zonder naar een bank te gaan is door op een crowdfunding platform een aanvraag te plaatsen. Je kunt dan op een website een oproep doen om geld te krijgen van anderen. Vaak wordt je financiële positie beoordeeld en daarna wordt de advertentie geplaatst. Wanneer er voldoende mensen zijn om je geld te lenen zal je het geld ontvangen. Het is mogelijk om zo op een andere manier dan via de bank een lening te krijgen. Het is prettig. Natuurlijk betaal je hier gewoon rente en moet je het geld ook weer aflossen. De hoogte van de rente is vaak afhankelijk van het risicoprofiel waar je in zit.

Geld van je familie of vrienden

Veel mensen kiezen ervoor om geld te lenen van vrienden of familie. Zeker wanneer het om een laag geldbedrag gaat wordt er snel geld geleend. Het kan echter ook om grote bedragen gaan en zelfs om een hypotheek. Steeds vaker helpen ouders hun kinderen om een woning aan te kopen met hun geld. Ze maken hier uiteraard goede afspraken over.

Het is belangrijk om goede afspraken te maken over het lenen van het geld. Zelfs wanneer het om een laag bedrag gaat is het slim om duidelijk te hebben hoe hoog het bedrag er is, wanneer het terug betaald wordt en ook of er een vergoeding voor is. Bij een hypotheek kun je natuurlijk naar een notaris gaan om het officieel te omschrijven. Het zal zelfs helpen bij de mogelijkheid om de rente fiscaal te verrekenen.

Je werkgever!

Veel mensen vergeten vaak hun werkgever om ze geld te lenen. Vaak wil men hier niet aankloppen, omdat het beschamend is. Soms is het echter slim om hier ook te ontdekken wat er mogelijk is. Vraag je baas om een voorschot wanneer het om een laag bedrag gaat. Ook kun je jouw werkgever vragen om een hoger bedrag wat vervolgens maandelijks wordt ingehouden op je salaris. Hierdoor ontstaat er een goede manier om zonder naar een bank te gaan geld te ontvangen. Het is prettig om zo geld te lenen.

Kies voor de juiste oplossing

Het is uiteindelijk natuurlijk belangrijk om voor de juiste oplossing te kiezen. Kies voor een lening welke bij jouw situatie past. Pas ook op, dat je niet teveel geld gaat lenen. Zoek je bijvoorbeeld naar een manier om geld te lenen zonder naar de bank te gaan, omdat hun je geen geld meer willen lenen? Dan is het beter om ook elders niet te veel geld te gaan lenen. Het moet allemaal goed bij elkaar passen en je moet uiteindelijk niet in de problemen komen om alle leningen af te betalen.

Weeg alle mogelijkheden goed tegen elkaar af om daarna een goede beslissing te nemen voor de toekomst.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be