Krediet zonder onderpand afsluiten online, is dat mogelijk ? Dit vragen veel mensen zich af.

Krediet aanvragen zonder de beschikking over een onderpand is vaak heel erg lastig. Dit heeft te maken met de risico’s van de krediet verstrekker. Een onderpand wordt door de kredietverschaffer verkocht, wanneer u uw lening niet kunt afbetalen. Het is echter ook mogelijk om krediet zonder onderpand aan te vragen.

Geen onderpand

Vaak is een onderpand zoals een auto, huis of ander (on)roerend goed nodig bij een kredietaanvraag. Dit is echter niet altijd nodig. De meest voorkomende oplossingen hiervan zijn het persoonlijk krediet en het doorlopend krediet. Nadeel hiervan is wel dat u vergeleken met krediet zonder onderpand hogere rente betaalt.

Bank

Bij een bank kunt u terecht voor krediet zonder onderpand. Denk hierbij aan persoonlijk krediet, doorlopend krediet of creditcard. Het voordeel van krediet zonder onderpand is dat u niet gelijk uw huis of auto kwijt bent, wanneer u even niet genoeg kunt terugbetalen. Het grote nadeel van krediet zonder onderpand is dat u een hogere rente betaalt. Dit komt doordat de kredietverstrekker geen zekerheid op terugbetaling heeft.

Krediet zonder onderpand niet vanzelfsprekend

Het klinkt heel aantrekkelijk om krediet af te sluiten zonder onderpand, echter is dit krediet niet voor iedereen weggelegd. Als u een lening aanvraagt bij de bank, controleert deze bank uw financiële situatie en uw status bij de nationale bank. Als u dus meerdere leningen heeft of een erg slechte financiële situatie, is de kans op kredietverstrekking zonder onderpand niet heel hoog. Als de bank het een te groot risico vindt om geld aan u te lenen, krijgt u simpelweg geen krediet.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be