Het aanschaffen van een kredietkaart brengt vele positieve voordelen met zich mee, u kunt bijvoorbeeld gemakkelijker producten online bestellen.

Verder kunt u een visa of mastercard ook geregeld gebruiken bij verschillende instellingen, ook in het buitenland. Om deze reden zijn er dan ook een hoop mensen die een kredietkaart aanvragen.

Het aanvragen van een kredietkaart

Als u in het bezit wilt komen van een kredietkaart moet u een krediet aanvragen bij de bank. Deze zal dan uw gegevens bij de CKP opvragen om te kijken of u geen negatieve krediet registratie heeft. Zolang u geen negatieve krediet registratie hebt is het krijgen van een kredietkaart geen enkel probleem. Als u wel een negatieve krediet registratie heeft, wordt uw aanvraag afgekeurd en krijgt u bericht dat u niet in aanmerking komt voor een krediet kaart.

Als u goed zoekt zijn er instellingen te vinden die wel kredietkaarten verlenen aan personen met een negatieve krediet registratie. Dit komt omdat veel van deze instellingen geen controle doen bij de CKP. Een groot nadeel van deze geldverstrekkers is dat zij vaak hogere kosten en rentes berekenen, waardoor u uiteindelijk alleen nog maar verder in de problemen komt.

Dus mocht een bank u een kredietkaart weigeren, denk dan twee keer na voordat u een andere geldverstrekker benadert in te voorkomen dat u verder de schulden in gaat.

Een kredietkaart met negatieve krediet registratie

Ondanks dat een bank uw aanvraag voor een kredietkaart kan afwijzen hoeft het daarbij niet afgelopen te zijn, er zijn namelijk ook kredietkaarten waarbij er geen controle hoeft plaats te vinden bij de CKP door de bank. We hebben het dan over zogenaamde prepaid kredietkaarten. De reden waarom er geen controle plaatsvindt bij een aanvraag van een prepaid kredietkaart is het feit dat u van tevoren geld op uw kaart zet. U kunt dus op deze manier alleen geld uitgeven waarover u beschikt, waardoor u niet verder in de schulden kunt komen en u feitelijk geen gebruik maakt van krediet.

Het aanvragen van een prepaid kredietkaart

Er zijn verschillende manieren om een prepaid kredietkaart aan te vragen, één daarvan is het aanvragen van deze kaart via een loket bij de bank. Binnen enkele dagen kunt u dan uw kredietkaart ophalen bij de vestiging waar u de aanvraag heeft gedaan door u te legitimeren.

Een andere manier om aan de kredietkaart te komen is het aanvragen van de kaart via het internet. Binnen ongeveer tien minuten heeft u alle gegevens ingevuld en is de kredietkaart aangevraagd. Binnen enkele dagen krijgt u een afhaalbericht en u kunt de kredietkaart ophalen mits u zich kunt legitimeren. In de tussentijd kunt u al wel vast wel geld storten op de kredietkaart, waardoor deze goed gevuld is als u deze komt ophalen bij de bank.

Kortom, wilt u een kredietkaart aanvragen, maar heeft u een negatieve CKP registratie? Dan kunt u een prepaid kredietkaart overwegen. Bij de aanvraag van deze kaart vindt namelijk geen CKP controle plaats, aangezien u alleen geld op de kaart kunt zetten waar u over beschikt. Hierdoor maakt u feitelijk geen gebruik van een krediet.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be