Men zegt wel eens dat de Overheid de beste werkgever is. In zekere zin is dat ook zo. U bouwt een prima pensioen op, krijgt een goed inkomen en heeft naar alle waarschijnlijkheid een contract voor onbepaalde tijd (hoge baangarantie!).


Bij ziekteverzuim worden tevens alle zaken netjes voor u geregeld en daarnaast zijn er meestal, afhankelijk van uw job, voldoende doorgroeimogelijkheden. Een lening afsluiten als ambtenaar moet ook weinig moeite kosten. U heeft als ambtenaar bij grootbanken en kredietverstrekkers een goede naam.

Ambtenaren staan er bij kredietverstrekkers goed op omdat ze bekend staan als keurige terugbetalers. En de hoge baangarantie is weer een extra zekerheid voor financiers.


Goedkoper lenen als ambtenaar of semi-ambtenaar

Ambtenaren en semi-ambtenaren kunnen doorgaans leningen afsluiten in België tegen een gunstiger rentetarief dan gewone werknemers. Ook partners van ambtenaren kunnen op een voordeel rekenen. In Nederland is er voor ambtenaren zelfs een speciale lening beschikbaar: de Ambtenarenlening.

Persoonlijke lening voor ambtenaren in België

In België kunt u gewoon via een grootbank of kredietverstrekker een persoonlijke lening afsluiten. De korting op uw rente wordt meestal automatisch al verrekend bij het opgeven van uw beroep. Neem voor de zekerheid even contact op met de desbetreffende grootbank of kredietverstrekker.