Studeren is een dure aangelegenheid, niet iedereen heeft immers duizenden euro’s voor een studie achter de hand. Als student kun je echter in België een renteloos voorschot op jouw studietoelage aanvragen bij de Vlaamse Gemeenschap. Daarnaast bieden diverse banken speciale leningen aan voor studenten, bijvoorbeeld voor rood staan op een studentenrekening. Ook zijn er banken die studenten een lening bieden tegen een relatief laag rentetarief en met een lange looptijd, zodat je na je studie nog lang de tijd hebt om de lening af te lossen.

Het Studentenkrediet is een kredietlijn van onbepaalde duur voor +18-jarige studenten die doorheen het jaar hun studieboeken, kothuur enz. willen financieren (o.a. via een betaalkaart die gekoppeld is aan het krediet).

Lenen bij sociale dienst universiteit

Steeds meer studenten kloppen aan bij de sociale dienst van hun universiteit of hogeschool om een renteloze lening te versieren. Voor je met een bank of andere kredietverstrekker contact neemt, kun je best eens met de sociale dienst van je universiteit of hogeschool gaan praten over de verschillende mogelijkheden van een renteloze lening.

Renteloos voorschot Vlaamse Gemeenschap

Een andere mogelijkheid is een renteloos voorschot op jouw studietoelage aanvragen bij de Vlaamse Gemeenschap die jouw situatie zal onderzoeken en dan zo vlug mogelijk een beslissing nemen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be