Wat is Bitcoin lending? Dit staat voor geld lenen van Bitcoins. U kunt daarvoor bij andere eigenaren van Bitoins aankloppen. In principe werkt het net zoals geld lenen bij de bank. Met het verschil dat u rechtstreeks Bitcoins leent van Bitcoin eigenaren via een lending netwerk. Er komen geen bedrijven of banken aan te pas. Het gehele proces van lenen en uitlenen van Bitcoins wordt gecontroleerd en uiteindelijk ook uitgevoerd met hulp van een (online) platform.

Geld lenen verdienen met rente over uw Bitcoins

Als u rente wilt ontvangen over de Bitcoins die u uitleent, dan kan u het beste geen Bitcoins uitlenen via een peer-to-peer platform. Ga dan naar trading companies zoals bijvoorbeeld Bit Rush. U kunt daar een beleggersrekening openen en dagelijks een goed bedrag aan Bitcoins verdienen. U leent uw Bitcoins in feite uit aan BitRush. Zij betalen u daarvoor terug in de vorm van Bitcoin rente. Een goede tweede mogelijkheid is door uw Bitcoins uit te lenen (of te lenen) via Xcoins. U dient dan wel over een Payal account/rekening te beschikken.

Bitcoins en lenen

Waarom zou u Bitcoins überhaupt gaan uitlenen? Is het niet veel slimmer om ze te houden? Als u veel Bitcoins heeft, dan kan u deze aan een ander uitlenen die ze op dat moment beter kan gebruiken. Natuurlijk ontvangt u daar rente voor. U helpt anderen en verdient er zelf ook nog aan. Het voordeel voor de kredietnemer is dat hij geen woekerrente hoeft te betalen. Bitcoins lenen is veel goedkoper dan geld lenen bij de bank.

Hoe werkt het?

Bitcoin lending staat nog in de kinderschoenen. Zo heel veel is er dus nog niet over te vertellen. Bij een Bitcoin lending netwerk worden kredietnemers en kredietgevers aan elkaar gematched. U kan als Bitcoin verstrekker uw eigen voorwaarden hanteren. Of als kredietnemer een behoefte uitspreken. Bij dit soort netwerken zijn meestal een aantal Bitcoin uitleners betrokken bij een kredietaanvraag.

Nadelen van Bitcoin lendingZoals we al schreven is Bitcoin lending een nieuw fenomeen. Het kost op dit moment nog erg veel tijd om het juiste aantal Bitcoins bij elkaar te kunnen lenen. Een ander nadeel is de instabiele koers van de Bitcoin. Hij kan elk moment veel in waarde zakken. Bitcoins lenen staat nog in de kinderschoenen. Maar dat u in de toekomst een serieuze lening of hypotheek kan afsluiten met Bitcoins, dat is zeker.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be