CKP betekent het Centrale voor kredieten aan particulieren. Dit bureau is gevestigd in Brussel en houdt alle consumenten in de gaten die ooit een lening hebben afgesloten.

Veel persoonlijke gegevens per consument staan dan in het register van het Centrale voor kredieten aan particulieren. Als u uw betalingsverplichtingen niet bent nagekomen, dan hebt u een negatief luik. Dan is het moeilijker om een lening af te sluiten. Een CKP-registratie kan sneller voorkomen dan u in eerste instantie denkt. Als u bijvoorbeeld iets een aantal keren niet hebt betaald via een website als Bol.com en het desbetreffende bedrijf dat via Bol.com aan u producten verkoopt hier werk van gaat maken, dan kan het gebeuren dat u in het Centrale voor kredieten aan particulieren negatief geregistreerd zult gaan worden. En dit heeft vervelende gevolgen.

Als u bijvoorbeeld bij een bedrijf een lening wilt afsluiten, dan gaat het bedrijf eerst informatie opvragen bij het Centrale voor kredieten aan particulieren hoe het nu precies zit met uw betalingsverplichtingen en of u alles altijd netjes hebt betaald. Is dit niet het geval en hebt u een negatief luik-registratie, dan kan het bedrijf afspraken met u maken om toch een lening te mogen afsluiten. Meestal wordt de aanvraag van uw lening geweigerd en moet u dus wachten tot u geen negatief luik-registratie meer hebt. Zijn er dan opties om wel te kunnen lenen met een CKP-registratie? Die zijn er zeker en de mogelijkheden hierin liggen verscholen in de afspraken die u kunt maken met het bedrijf dat u de lening eventueel zal gaan verstrekken.

Wat voor afspraken vallen er dan te maken? Het bedrijf gaat allereerst kijken welke betalingsachterstanden u in het verleden hebt gehad en wat uw gedrag is geweest ten opzichte van het niet betalen van bepaalde zaken en het niet nakomen van betalingsverplichtingen. Als dit bijvoorbeeld is zoals in het bovengenoemde geval, waarin u al vrij snel een negatief luik hebt gekregen op basis van een aantal keren het niet betalen van een product via een website als Bol.com, dan zijn er doorgaans nog mogelijkheden om afspraken te maken met het bedrijf dat u de lening zou willen gaan verstrekken. Daarom willen we u dan ook zeggen dat er zeker mogelijkheden zijn om een lening te verkrijgen, ook als uw registratie negatief is.

Maar uiteraard zijn er ook gevallen waarin u dusdanig niet aan uw betalingsverplichtingen hebt voldaan en dat niet alleen bij een bedrijf, maar bij meerdere bedrijven, en dit allemaal staat genoteerd in uw negatief luik, dat lenen bij een willekeurig bedrijf in Nederland echt niet mogelijk is. Dan raden we u aan om te kijken hoe u van deze registratie af kunt komen en hoe u ervoor kunt gaan zorgen om financieel gezond te geraken. Dat is het allerbelangrijkst en gelukkig hebben we op deze website veel artikelen hierover en kunnen we u dan ook veel tips geven over financieel gezond leven en over leningen, hypotheken en verzekeringen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be