Lening auto helpt je op weg. Heb je een leuke nieuwe auto zien staan? Je kent dat gevoel van een mooi nieuw model, je ziet er je al helemaal in rijden. Als je dan gaat informeren bij de verkoper over het financieel gedeelte, dan zie je de andere kant van het verhaal.

Je moet aan het geld zien te komen om de auto te betalen. Je kan altijd je oude auto overlaten en zo een deel in mindering brengen. En eventueel zelf nog een voorschot betalen. Dat zijn dan bedragen die je zelf niet meer moet betalen via een lening. Maar er blijft nog steeds een groot bedrag over en dat kan je zelf niet ophoesten. Eén oplossing, een bank aanspreken om de goedkoopste autolening te verkrijgen.

Auto financiering

We gaan makkelijk een autolening aan omdat ze zo makkelijk te verkrijgen zijn. Het bedrag is te groot om in één keer te betalen en de afbetaling valt vaak nog goed mee. Net omdat we zelf kunnen kiezen hoeveel jaren we afbetalen voor de auto. Je kan nu soms al tot 7 jaar afbetalen voor een auto. Of dat een goede keuze is, dat moet je zelf uitmaken. Een auto is vaak na 7 jaar al veel van zijn waarde kwijt terwijl je dan misschien pas de lening hebt afbetaald en al op zoek bent naar een nieuwe wagen. Sommige mensen houden dus graag de lening zo kort mogelijk, anderen zo lang mogelijk omdat de afbetaling dan een stuk lager ligt. Maar hoe kan je er nu voor zorgen dat je de goedkoopste autolening kan krijgen? Dat is eigenlijk vrij eenvoudig en kan je zelfs vanuit huis doen.

BENL - Autosalon 2017 - Nieuwe Autolening - 728 x 90

Banken hebben allemaal een uitgebreide website dezer dagen. Daar kan je een schat aan informatie vinden, maar ook zelf aan de slag gaan om het maandbedrag te berekenen. Als je op de pagina bent van autoleningen kan je het formulier invullen. Bedrag dat je wenst te ontlenen en de duurtijd van de lening. Kies je een korte duurtijd dan betaal je meer af per maand maar heb je ook minder kosten af te betalen. Bij een langere duurtijd betaal je minder af per maand maar heb je meer kosten over de gehele duurtijd. De juiste keuze ligt bij jezelf, daar moet je eens goed over nadenken wat je zelf wil en wat je financiële status aankan.

Het is natuurlijk niet alleen wat de autolening berekening weergeeft, maar ook wat jij aankan om te betalen. Als je verder gaat en een aanvraag zou doen bij een bank, dan zullen ze je eerst vragen wat je aankan om te lenen. Daarvoor hebben ze inzage nodig in je inkomsten en uitgaven. Loonfiches van een vaste job en andere leningen of alimentatie tellen mee in deze berekening. Je kan ongeveer 1/3e van je inkomsten spenderen aan leningen. Dus je kan snel berekenen wat je maandelijks dan kan afbetalen. Past die nieuwe auto daar ook in? Dan kan je snel aan de slag en de goedkoopste autolening aanvragen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be