Wist u dat de lening op afbetaling één van de veiligste leenvormen is?

Niet alleen in België is deze leensoort daarom zo populair, ook bij onze noorderburen is dat het geval. Als u een lening op afbetaling afsluit dan wordt u daarvoor beloond. U krijgt er namelijk veel zekerheid voor terug.

De voordelen van een lening op afbetaling

Natuurlijk wilt u ook weten wat de voordelen van een lening op afbetaling zijn. Dit consumptief krediet heeft eigenlijk 2 belangrijke voordelen die niet zonder elkaar zouden bestaan:

BENL - Personal Loan - 728 x 90 - CTA 1

1. U loopt als lener weinig risico. Datzelfde geldt voor de ontlener.
2. Dit resulteert in een lage kostprijs!

Vaste rentevoet

Deze leensoort heeft als kenmerk dat de rente tijdens de looptijd vast staat. Een vaste rente heeft als voordeel dat u van te voren weet wat de totale kosten van de lening bedragen. Dit is niet het geval bij een doorlopend krediet. Die heeft immers een variabele rente. Vanwege de duidelijkheid m.b.t. de kosten, behoort de lening tot één van de meest veilige en transparante leenvormen. Net zoals dat de rente onveranderlijk is, staat ook de looptijd vast. Maandelijks betaalt u dus een vast bedrag aan rente en aflossing.

Lening op afbetaling is relatief goedkoop

Veel consumenten kiezen voor een lening op afbetaling omdat het een duidelijke, veilige en transparante leenvorm is. Zij gaan echter voorbij aan het feit dat deze geldlening ook relatief goedkoop is in vergelijking met andere leensoorten. En wel omdat zowel de lener als de ontlener weinig risico’s lopen. Dat is gunstig voor de kredietverstrekker. Omdat zij extra zekerheid hebben dat u de lening aflost, kunnen ze de kostprijs ook vrij laag houden. Bij risicovollere leenvormen (zoals bij doorlopende kredieten) ziet u juist het tegenovergestelde gebeuren. Flexibele leningen zijn over het algemeen dure leningen.

Nog meer zekerheid inbouwen is altijd mogelijk

Het is de vraag of het nodig is om extra zekerheid in te bouwen met deze leenvorm. Deze persoonlijke lening op afbetaling is van zichzelf al voldoende safe. Toch kunnen er situaties zijn waarbij het raadzaam is om voor extra zekerheid te zorgen. Mocht u geen vast contract hebben, dan is het afsluiten van een speciale kredietverzekering misschien een goed idee. Mocht uw contract niet worden verlengt of plotseling ziek worden, dan kan een deel van de aflossing mogelijk dankzij deze verzekering opgevangen worden.
.BENL - MyLine - 728x90

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten bij hogere leenbedragen

Bij kleine leenbedragen is het ons inziens een beetje overbodig om allerlei extra verzekeringen af te sluiten. Leent u echter een groter bedrag, dan zou een overlijdensrisicoverzekering afsluiten geen overbodige luxe zijn. Al was het alleen al om te voorkomen dat uw familie in de problemen komt als u komt te overlijden of arbeidsongeschikt raakt. Let op: Het is niet altijd mogelijk om deze verzekering bij dezelfde bank of kredietverstrekker af te sluiten. In veel gevallen is dat ook niet verstandig. U kunt het beste dit product vergelijken bij meerdere aanbieders zodat u niet teveel betaald. Bij weer andere kredietaanbieders bent u bij hen verplicht om een dergelijke verzekering voor een lening op afbetaling af te sluiten.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be