Lening vergelijken, onderhandelen, aanvragen en afsluiten, via het internet zijn er veel meer mogelijkheden. Het is dezer dagen zo makkelijk geworden om een lening af te sluiten.

Via het internet of in een bankkantoor kan je op zoek gaan naar leningen. Er zijn heel wat vormen van leningen. De meest bekende zijn autoleningen, persoonlijke leningen en woonleningen. Er zijn er nog natuurlijk, want de consument heeft nood aan verschillende vormen en oplossingen voor financiële noden.

BENL - MyLine Volet - February 2017 - 728x90

Bankkantoren zie je nog vaak genoeg in het straatbeeld. Net omdat mensen nog nood hebben aan persoonlijk contact. Als ze informatie nodig hebben dan spreken ze nog graag met iemand om eerst alle vragen af te vuren. Het kan beter zijn als je een uitleg krijgt van iemand, dan dat je alles moet lezen een pagina van een website. Zeker als het gaat over een lening afsluiten dan kan het handig zijn iemand voor jou te hebben die alles van a tot z zal uitleggen. En mocht je overwegen om de lening al af te sluiten dan kan je onmiddellijk je handtekening plaatsen. Of dat een goede keuze is, dat is weer aan andere vraag. Want er zijn heel wat banken in de buurt, en via het internet kan je alle banken bereiken. Ga je dan beter ook eens kijken hoe een andere bank het aanpakt en vooral, wat zijn de voorwaarden en kosten daar.

Comfort loan NL Image Banner 728 x 90

Het gaat vaak over de kosten op een lening, want die komen bovenop het te ontlenen bedrag. Die kosten zal elke bank aanrekenen, maar niet alle banken rekenen dezelfde kosten aan. Net omdat zij ook onderling in concurrentie zijn, om zoveel mogelijk klanten binnen te halen. En daarom hebben banken een andere kostenpercentage op diensten. Een bankrekening en online banking heeft iedereen en in sommige gevallen moeten we ook een lening afsluiten. Vaak voor een auto en een woning en persoonlijke leningen zijn ook populair.

BENL - Personal Loan - CTA 1 - 728x90

Als je in een bankkantoor zit vraag dan goed naar de voorwaarden en kosten van die lening, maar onderteken nog niets. Neem de papieren mee en ga ook naar andere banken. Als je op het internet kijkt dan neemt dit niet zoveel tijd in beslag en kan je veel meer banken in korte tijd vergelijken. Banken zijn verplicht kosten te vermelden op elke vorm van publicatie. Dus ook via een website heb je een overzicht van kosten bij hun diensten vermeld staan.

Nieuwe plannen? Geld nodig?

Bij een lening simulatie kan je dus makkelijk zien welke kosten er nog bij komen. Voer een bedrag in dat je wenst te ontlenen en geef een duurtijd in. Met een klik op de muisknop zie je het maandelijks te betalen bedrag verschijnen, daar zit al een bedrag kosten in verwerkt. De duurtijd van een lening kan je vaak zelf nog aanpassen, er is steeds een minimum aantal maanden en een maximum aantal maanden om af te betalen. Hoe korter de duurtijd hoe hoger het maandbedrag, hoe langer de duurtijd hoe lager de maandlast. Maar ook hoe meer kosten je zal betalen als je meer maanden wenst af te betalen. Het is een keuze die je zelf moet maken en afhankelijk van wat je maandelijks kan afbetalen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be