Geld lenen dat loont nooit. Tenzij u er een hele goede investering mee weet te doen natuurlijk.

Maar in de meeste gevallen kost lenen gewoon een hoop geld. Vooral als u meerdere kleine leningen hebt afgesloten ├│f in een ongunstige periode geld heeft geleend tegen een hoge rente. In beide gevallen kan het verstandig zijn uw lening(en) over te sluiten. Maak van meerdere kleine kredieten 1 grote lening. En laat uw te dure woonkrediet, creditcard lening of lening op afbetaling omzetten in een persoonlijke lening. Meer over het oversluiten van leningen leest u hieronder.

Redenen om leningen over te sluiten

Leent u op dit moment tegen een hoge rente? Dan kunt u waarschijnlijk overstappen naar een andere leningaanbieder. Voordat u dat doet is het verstandig om het leencontract nog eens goed door te nemen. Daarmee informeert uw bank u over de kosten bij een overstap. U lost uw huidige lening immers vervroegd af met een nieuwe lening. Daarvoor wordt doorgaans een boeterente (overstapboete) gehanteerd. Bereken dus hoeveel geld u aan rentekosten bespaard bij een nieuwe kredietverstrekker, en verminder dat met een eventuele boete die u moet betalen aan uw huidige bank voor het vervroegd aflossen. Let op: Uw nieuwe geldverstrekker kan mogelijk administratie- en advieskosten in rekening brengen. Neem ook deze kosten mee in uw lening berekening.

Comfort loan NL Image Banner 728 x 90

Voeg kleine leningen samen, dat scheelt sowieso geld!

Heeft u ooit meerdere kleine leningen afgesloten? Heeft u bijvoorbeeld een creditcard schuld, staat u in het rood bij de bank of heeft u producten gekocht op afbetaling? Dan is het mogelijk om al deze kleine leningen samen te voegen tot 1 grote lening. U heeft dan meer overzicht en betaalt tevens een lagere rente. Informeer eens bij uw eigen bank naar de mogelijkheden. Zij kunnen u vast verder helpen.

Hoe een lopende lening of krediet oversluiten?

Het is vrij eenvoudig om leningen samen te voegen of een lening over te sluiten. Het werkt als volgt: U vraagt een nieuw krediet aan bij een andere bank. Geef daarbij aan dat u het krediet gebruikt om een oude lening (of meerdere kleine kredieten) af te lossen. Meestal kunt u gebruik maken van een overstapservice. De nieuwe kredietverstrekker lost dan uw oude schuld af.

Santander krediet