Geld lenen dat loont nooit. Tenzij u er een hele goede investering mee weet te doen natuurlijk.

Maar in de meeste gevallen kost lenen gewoon een hoop geld. Vooral als u meerdere kleine leningen hebt afgesloten óf in een ongunstige periode geld heeft geleend tegen een hoge rente. In beide gevallen kan het verstandig zijn uw lening(en) over te sluiten. Maak van meerdere kleine kredieten 1 grote lening. En laat uw te dure woonkrediet, creditcard lening of lening op afbetaling omzetten in een persoonlijke lening. Meer over het oversluiten van leningen leest u hieronder.

Redenen om leningen over te sluiten

Leent u op dit moment tegen een hoge rente? Dan kunt u waarschijnlijk overstappen naar een andere leningaanbieder. Voordat u dat doet is het verstandig om het leencontract nog eens goed door te nemen. Daarmee informeert uw bank u over de kosten bij een overstap. U lost uw huidige lening immers vervroegd af met een nieuwe lening. Daarvoor wordt doorgaans een boeterente (overstapboete) gehanteerd. Bereken dus hoeveel geld u aan rentekosten bespaard bij een nieuwe kredietverstrekker, en verminder dat met een eventuele boete die u moet betalen aan uw huidige bank voor het vervroegd aflossen. Let op: Uw nieuwe geldverstrekker kan mogelijk administratie- en advieskosten in rekening brengen. Neem ook deze kosten mee in uw lening berekening.

Comfort loan NL Image Banner 728 x 90

Voeg kleine leningen samen, dat scheelt sowieso geld!

Heeft u ooit meerdere kleine leningen afgesloten? Heeft u bijvoorbeeld een creditcard schuld, staat u in het rood bij de bank of heeft u producten gekocht op afbetaling? Dan is het mogelijk om al deze kleine leningen samen te voegen tot 1 grote lening. U heeft dan meer overzicht en betaalt tevens een lagere rente. Informeer eens bij uw eigen bank naar de mogelijkheden. Zij kunnen u vast verder helpen.

Hoe een lopende lening of krediet oversluiten?

Het is vrij eenvoudig om leningen samen te voegen of een lening over te sluiten. Het werkt als volgt: U vraagt een nieuw krediet aan bij een andere bank. Geef daarbij aan dat u het krediet gebruikt om een oude lening (of meerdere kleine kredieten) af te lossen. Meestal kunt u gebruik maken van een overstapservice. De nieuwe kredietverstrekker lost dan uw oude schuld af.

Santander krediet

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be