Veel mensen vragen zich af of het tussentijds verhogen dan wel verlagen van het limiet bij een persoonlijke lening mogelijk is.

We kunnen direct met de deur in huis vallen: Dit is meestal wel mogelijk maar uw aanvraag zal eerst beoordeeld worden. Meer over het verhogen of verlagen van uw limiet leest u op deze pagina.

Limiet verhogen persoonlijke lening, hoe werkt dat precies?

U kunt uw limiet voor de persoonlijke lening niet bij alle kredietverstrekkers wijzigen. Daarom is het ook zo belangrijk om bij het afsluiten van een lening te letten op de leenvoorwaarden! Bij een doorlopend krediet is het vaak wel mogelijk om bij alle kredietverstrekkers uw opnamelimiet te verhogen. Is het verhogen van uw kredietlimiet van uw persoonlijke lening bij een aanbieder mogelijk, dan zal de geldverstrekker een nieuw contract opstellen. U moet in dat geval een nieuwe leenofferte aanvragen. De geldverstrekker bekijkt uw aanvraag en zal vervolgens met een aanbieding komen.
Verhogen lening

Uw oude persoonlijke lening wordt in feite in een nieuwe lening verwerkt. Er zijn wel enkele zaken waarmee u rekening dient te houden. Zo zullen de rente en maandelijkse aflossingen waarschijnlijk hoger komen te liggen. Uw lasten zullen maandelijks daarom toenemen.

Limiet verlagen van uw persoonlijke lening 

Net zoals met het verhogen van uw leenlimiet is het bij sommige aanbieders (lang niet altijd!) ook mogelijk om uw limiet te verlagen. Ook in dat geval gaat u een nieuwe overeenkomst aan en zult u een nieuwe lening moeten afsluiten. U moet er zeker rekening mee houden dat bij een lager leenlimiet vaak ook een ander rentetarief wordt gerekend.Persoonlijke lening oversluiten vaak verstandiger

In plaats van uw limiet te verhogen of te verlagen bij dezelfde aanbieder, is het vaak voordeliger om uw huidige lening onder te brengen bij een andere leningaanbieder. U kunt het beste overstappen wanneer de leningrente laag is. Let op: De meeste persoonlijke leningen kan men niet boetevrij aflossen. U heeft immers een afspraak gemaakt met de aanbieder van het krediet. Bij het overhevelen van uw persoonlijke lening naar een andere aanbieder loopt uw huidige kredietverstrekker inkomsten mis. Deze inkomstenderving moet gecompenseerd worden. U zult waarschijnlijk oversluitkosten moeten betalen. Als u overtapt naar een andere aanbieder dan lost u met het geld van de nieuwe lening uw oude persoonlijke lening vervroegd af.

Persoonlijke lening verhogen voor lagere rente

Geld lenen kost geld. Dat is logisch. Maar soms kan het lonen om een limiet van een persoonlijke lening te verhogen of een nieuwe, grotere persoonlijke lening af te sluiten. Ondanks dat u in dat geval (meestal) een boeterente moet betalen. De boeterente is maximaal 1% van de lening. Des te hoger het leenbedrag des te lager de rente meestal is.