Voor ondernemers is het niet altijd even makkelijk om aan startkapitaal te komen. Toch zijn er wel degelijk goede mogelijkheden om als zelfstandige aan kapitaal te komen. We bespreken een aantal mogelijkheden met u en zoomen in op de voordelen en de nadelen.

Meest logische optie: Geld lenen bij de bank

Natuurlijk is dit een inkoppertje maar omdat het de meest logische optie is, willen we het graag nog even benoemen. Geld lenen bij uw eigen bank behoort natuurlijk altijd tot de mogelijkheden. Al zijn de regels bij zakelijke leningen wel aangescherpt.

Dus we begrijpen dat u op zoek bent naar alternatieve manieren om aan kapitaal te komen voor uw onderneming. Informeer echter bij uw bank naar de mogelijkheden.

Santander krediet

Lening afsluiten via een crowdfunding platform

Heeft u zich al ingeschreven op een crowdfunding platform? Tegenwoordig zijn er veel platforms waarop ondernemers geld kunnen lenen van meerdere particulieren of bedrijven (investeerders).

U betaalt een normaal rentetarief en bent dus niet perse duurder uit dan wanneer u een krediet zou afsluiten bij uw eigen bank.

Een rekening-courant krediet

Wat is een rekening-courant? U kunt daarmee geld uit uw eigen vennootschap aan uzelf ter beschikking stellen. Dit is een vorm van geld lenen. De rekening-courant geeft als het ware weer wat de vennoten (u in dit geval) en de vennootschap verschuldigd zijn aan elkaar.