Voor jonge of startende ondernemers is het niet altijd zo eenvoudig om aan startkapitaal te komen. Banken verstrekken vaak pas leningen als u goede jaarcijfers kunt aantonen en winst maakt. Maar jaarcijfers kunt u niet aantonen als u pas onlangs een onderneming hebt opzet. En als uw onderneming al wel wat langer bestaat, dan kan er altijd eens een jaar tussenzitten waarin u geen of weinig winst maakt. Wij hebben voor u uitgezocht op welke manieren u als ondernemer toch aan startkapitaal kunt komen.

Santander krediet

De nieuwe vorm van zakelijk geld lenen is: Crowdfunding!

Voor jonge of startende ondernemers in België zijn er echt wel mogelijkheden om aan een ‘zakelijke lening’ te komen. Eén van de meest populaire vormen van lenen is d.m.v. Crowdfunding. Daarmee kunt u als ondernemer kapitaal aantrekken. Investeerders kunnen geld inleggen en gezamenlijk brengen zij een leenbedrag bij elkaar. U lost de lening vervolgens af met daarbij een rentedeel die u vooraf overeengekomen bent. U schrijft zich in op bijvoorbeeld HelloBank.be en plaatst een oproep. Daarbij geeft u natuurlijk aan hoeveel geld u nodig heeft en waarvoor. Het is belangrijk om investeerders te overtuigen. Wees dus niet te bescheiden en zet uitvoerig uiteen waarom zij in u of uw project zouden moeten investeren.

Kleine zakelijke lening bij Qredits

Een ander manier om aan geld te komen als ondernemer is door een kleine lening af te sluiten via het bedrijf Qredits.com. Bij hen kunt u echter ook hogere leenbedragen aanvragen tot maximaal €50.000. Het voordeel van een lening aanvragen bij Qredits is dat zij minder strenge toelatingseisen hanteren. Zo hoeft u niet perse over eigen vermogen te beschikken als ondernemer en is de hoogte van uw inkomen niet allesbepalend. Qredits is dé bank voor startende ondernemers. Een klein nadeel: De hoge rentetarieven. Houd rekening met rentes die oplopen tot 10% of meer.

Een vriend als geldschieter

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijker kan? Heeft u een rijke vriend, broer, ouders, oom of tante? Probeer dan eens bij hen geld te lenen. U kunt vaak betere afspraken maken over de hoogte van de rente en de looptijd van de lening dan bij een reguliere bank of kredietverstrekker. Leg natuurlijk de afspraken die u maakt wel vast.

Comfort loan NL Image Banner 728 x 90

De Informal investor

Tenslotte willen we u graag wijzen op een creatieve manier om aan startkapitaal te komen als Belgische ondernemer: Via een Informal Investor. Dit zijn meestal particuliere investeerders die ondernemers willen helpen bij het opzetten van een bedrijf. Dit zijn meestal oud-ondernemers die graag willen investeren in creatieve ideeën. Naast een financiële injectie staan ze u ook bij met raad en daad. Meestal wil een Informal Investor een aandeel krijgen in uw onderneming.