Veel mensen willen graag weten hoeveel zij maximaal kunnen lenen. Met lenen bedoelen wij in dit geval voor een hypotheek. Hoeveel u maximaal kunt krijgen qua hypotheek is vooral interessant als u op zoek bent naar een leuke woning. In dit artikel zullen wij samen met u bekijken hoe u erachter kunt komen wat uw maximale hypotheek is. Er zijn meerdere manieren om hier achter te komen. Sommige manieren zijn nauwkeuriger dan andere, maar wel wat lastiger. Wij zullen allereerst een eenvoudige en snelle methode belichten.

Via internet
De snelle methode om erachter te komen wat uw maximale hypotheek  betreft is het gebruik van een online rekenmodule. Sommige banken hebben deze reken module op hun website staan. Zowel via de website van de Rabobank als de Hypotheker kunt u online een berekening uitvoeren. Om zo’n berekening te kunnen uitvoeren moet het systeem wel een aantal gegevens hebben. Belangrijkste is hierbij uw inkomen, spaargeld en eventuele schulden. Als deze gegevens door u ingegeven worden zal het systeem een berekening maken. Binnen enkele seconden zal in uw scherm verschijnen wat uw maximale hypotheek is. Het voordeel van het berekenen van uw maximale hypotheek via internet is de snelheid. Zoals wij net al vertelden, binnen enkele seconden heeft u de uitslag. Een nadeel echter van deze methode is de onnauwkeurigheid. De berekening is een algemene berekening. Het bedrag dat op uw scherm verschijnt kan dus afwijken van het werkelijke te lenen bedrag.

Nauwkeurige berekening

Als u een nauwkeurige berekening wenst dan is het verstandig om een persoonlijk gesprek aan te gaan met een bank. In zo’n persoonlijke gesprek wordt er gekeken naar de hoogte van uw inkomen, of u gehuwd bent, wat uw schulden zijn, wat uw spaargeld is, etc. Deze zaken worden allemaal bekeken en er wordt tevens gekeken naar de actuele rentestanden. Want de rente bepaalt ook voor een deel hoeveel u maximaal kunt lenen. Vaak wordt er bij een online berekening geen rekening gehouden met de actuele rente, waardoor zo’n berekening dus veel minder betrouwbaar is. Het voordeel van een persoonlijk gesprek is dus het feit dat u een nauwkeurige berekening krijgt en daardoor exact kunt zien wat u kunt lenen. Dit is natuurlijk altijd onder voorbehoud, want er zal altijd nog een goedkeuring plaats moeten vinden als u daadwerkelijk een huis gaat kopen. Nadeel van zo’n persoonlijk gesprek is dat u een afspraak moet maken, naar de locatie moet gaan (of iemand komt bij u langs) en het kost dus veel tijd.

U heeft kunnen lezen op welke manieren u erachter kunt komen hoeveel u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. De snelle manier is een online berekening, met als nadeel de onnauwkeurigheid die kan optreden. De tweede manier kost meer tijd en moeite maar levert u wel een nauwkeurige berekening op. Kortom, heeft u vergaande plannen om een huis te kopen? Dan raden wij u aan om in een persoonlijk gesprek met een bank te kijken naar de mogelijkheden. Bent u echter alleen bezig met een oriëntatie, dan kunt u eenvoudig de online berekening tool gebruiken die diverse banken op hun website hebben staan. Wij wensen u veel succes bij het (laten) berekenen van uw maximale hypotheek.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be