Hoe 1000 euro lenen?

Sinds jaar en dag wordt er door potentiële kredietnemers aangenomen dat een lening steeds wordt afgesloten voor een groot bedrag. In werkelijkheid is dat echter niet het geval, in tegendeel zelfs. Tegenwoordig kiezen steeds meer kredietnemers er voor om een zogenaamde mini lening af te sluiten. Deze kredietvorm werd speciaal in het leven geroepen voor mensen die nood hebben aan wat extra financiële middelen, maar die deze op korte termijn terug kunnen betalen. Direct een bedrag lenen tot 1000 euro klinkt dan wel als muziek in de oren, maar er zijn heel veel voorwaarden aan verbonden. In dit artikel vertellen we u graag hoe u een bedrag tot 1000 euro kunt lenen.

Comfort loan NL Image Banner 975 x 90

1000 euro lenen met de mini lening

De mini lening is een kredietvorm die het toelaat om een bedrag tot 1000 euro te lenen. Van zodra er hoger wordt gegaan dient u doorgaans een reguliere lening aan te vragen die gebonden is aan veel strengere voorwaarden waaronder een compleet onderzoek naar uw financiële situatie. Dat is bij een mini lening niet het geval. Iedereen die een mini lening tot 1000 euro aanvraagt zal deze met andere woorden ook toegewezen krijgen. Dat wil echter niet zeggen dat er verder geen voorwaarden verbonden zijn aan het afsluiten van de mini lening, in tegendeel. Wanneer u deze kredietvorm wenst aan te vragen dient u bijvoorbeeld rekening te houden met een zeer korte looptijd, maar daarnaast moet u ook rekening houden met de hoge kosten die in rekening worden gebracht. We gaan er in het volgende stukje graag verder voor u op in.

Hoeveel kost een mini lening?

Er wordt wel eens gezegd dat de mini lening de duurste lening op de financiële markt is. Veel kredietnemers begrijpen dit niet omdat een mini lening slechts kan worden afgesloten voor een beperkt bedrag. Dat klopt uiteraard ook, maar er wordt op dat vlak geen rekening gehouden met het feit dat in verhouding de kostprijs van een mini lening een flink stuk hoger ligt. Wanneer u een gewone lening bij een bank afsluit is het ondenkbaar dat u daar meer dan 10 procent intrest op moet betalen. Bij een mini lening is dat de normaalste zaak van de wereld. Sterker nog, een doorsnee mini lening wordt steeds afgesloten tegen een kostprijs die al snel 20 procent of meer kan bedragen. Dat is op zich geen probleem, ware het niet dat er een zeer korte looptijd geldt voor een mini krediet. Binnen de termijn van 30 dagen moet de in dit geval geleende 1000 euro terugbetaald worden evenals de kostprijs van 20 procent. Om gedurende 30 dagen een bedrag van 1000 euro te lenen dient u met andere woorden minimum 1200 euro op te hoesten.

NL Banner 468x60

Verplicht 1000 euro lenen?

De vraag die u zich als kredietnemer moet stellen is of u al dan niet verplicht bent om de 1000 euro te lenen. Veelal wordt een dergelijke lening op het einde van de maand afgesloten, maar men houdt er geen rekening mee dat het geld zoals eerder reeds aangegeven wel tegen het einde van de komende maand moet zijn terugbetaald. Veel kredietnemers houden hier onvoldoende rekening mee waardoor ze al snel worden geconfronteerd met een financiële boete. Het niet nakomen van de voorwaarden die zijn verbonden aan een mini lening kan namelijk ernstige financiële gevolgen hebben. Niet zelden worden torenhoge boetes in rekening gebracht die meteen moeten worden betaald. Bent u met andere woorden van plan om een mini lening aan te vragen en bijgevolg een bedrag tot 1000 euro te lenen, denk dan eerst even goed na of de lening wel echt noodzakelijk is of niet.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be