Hebt u op korte termijn geld nodig? Een minikrediet biedt u vaak binnen één uur een aanzienlijk bedrag op uw rekening. Ontzettend fijn wanneer u even iets moet betalen, waarna u het bedrag in termijnen of in één keer terugbetaalt. In dit artikel nemen we u mee in het minikrediet zelf om vervolgens te kijken naar de voor- en nadelen van dit minikrediet. Ten slotte vertellen wij u alles over uw mogelijkheden om een minikrediet online afsluiten. Op deze manier bent u na het lezen van dit artikel expert op het gebied van minikredieten.

Wat is een minikrediet?

Een minikrediet is de ideale oplossing voor iedereen die tijdelijk krap bij kas zit. Ook kunt u een minikrediet gebruiken om een klein tekort voor de aanschaf van bijvoorbeeld een auto te financieren. Bij een minikrediet leent u gemiddeld 100 tot 700 euro. Hogere bedragen worden verstrekt door reguliere kredietverstrekkers. Het afsluiten van een minikrediet is ontzettend gemakkelijk en gebeurt via internet of per telefoon, waarbij u simpelweg een SMS verstuurd om het minikrediet af te sluiten. Vervolgens hebt u het geld vaak al binnen één uur op uw rekening staan en kunt u beginnen om het uit te geven.

Voordelen van een minikrediet

Er zijn enkele belangrijke voordelen van een minikrediet die ervoor zorgen dat een minikrediet zo ontzettend populair is. Ten eerste is dat de tijd waarbinnen het minikrediet op uw rekening gestort is. Gemiddeld staat de door u geleende honderd tot zevenhonderd euro al binnen één uur op uw rekening, waardoor u razendsnel kunt betalen. Daarnaast is er in veel gevallen geen BKR check, waardoor het niet uitmaakt hoeveel andere leningen of schulden u op dat moment heeft. In sommige gevallen is zelfs geen rekeningafschrift nodig. Ten slotte is een minikrediet ontzettend makkelijk af te sluiten, hetgeen een minikrediet nog interessanter maakt.

Nadelen van een minikrediet

Natuurlijk heeft een minikrediet ook een aantal belangrijke nadelen, welke we niet onder stoelen of banken dienen te schuiven. Een minikrediet moet binnen een korte tijd terugbetaald worden, over het algemeen 15 tot 30 dagen. Hebt u niet voldoende geld om het minikrediet binnen deze periode weer terug te betalen, dan is het slimmer om te kiezen voor een andere vorm van lenen. In deze periode betaalt u een ontzettend hoog rentepercentage van ongeveer 15% voor een minikrediet van 20 dagen. Bedenk uzelf dus altijd of een minikrediet de meest interessant vorm van lenen voor u is. Hebt u snel geld nodig, dan is een minikrediet in ieder geval de overweging waard.

Een minikrediet afsluiten

Een minikrediet kunt u afsluiten bij een select aantal partijen in Nederland. Een minikrediet afsluiten kost ontzettend weinig moeite en zorgt er eveneens voor dat het geld binnen een zeer korte tijd op uw rekening staat. Op deze manier kunt u snel beschikken over geld op momenten dat u tijdelijk wat meer nodig heeft. Het is niet de meest voordelige vorm van lenen, maar u hebt in veel gevallen binnen één uur al geld op uw rekening staan, een fijn gevoel dat deze back-up bestaat.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be