Een mobilhome is misschien wel één van de meest gewilde objecten voor kampeerders. We hoeven u waarschijnlijk niet uit te leggen waarom. Wilt u graag een eigen mobilhome aanschaffen maar lukt het niet om de aankoopprijs zelf te financieren? Dan kunt u daarvoor bij de meeste kredietverstrekkers een aangepaste lening voor afsluiten. De lening wordt geheel aangepast op uw wensen. Zo kunt u zelf de looptijd bepalen. Bij de meeste financiers geldt een maximum looptijd van 10 tot 12 jaar. Wacht niet veel langer en vraag offertes aan bij verschillende kredietbemiddelaars of banken. Bijvoorbeeld via Kredietje.be.Mobilhome is een waardevaste investering

De mobilhome behoud zijn waarde in vergelijking met auto’s door de jaren heen sterk. Een tien jaar oude kampeerauto is nog minimaal de helft van de aankoopprijs waard. Auto’s van deze leeftijd leveren na tien jaar vrijwel niets meer op… Daarom hanteren banken voor autoleningen veel kortere looptijden dan voor mobilhome financieringen. Het voordeel voor u is dat u de aankoopkosten kan uitsmeren over een zeer lange periode. De maandelijkse vaste lasten blijven daarmee laag.

Liquiditeit blijft vrijwel onveranderd

U loopt met een dergelijke lening weinig risico, omdat er aan uw liquiditeit nauwelijks iets verandert. Bij sommige kredietbemiddelaars en banken kan de looptijd oplopen tot maximaal 12 jaar (!).Hoeveel geld kan u lenen?

Bij een camper is het mogelijk om tot honderd procent van de prijs te laten financieren. Uiteraard let de bank wel op een aantal zaken zoals uw inkomen, leeftijd en woonsituatie.