Een minilening is een vorm van een consumptief krediet maar dan met een extra verkorte looptijd en een maximaal leenbedrag van €1000. Wilt u voor het eerst gebruikmaken van de minilening? Dan kunt u maar tot max. €600 opnemen. Een groot ‘voordeel’ van deze kleine leningen is dat u razendsnel over wat geld kan beschikken. Dit kan handig zijn wanneer u eens onverwacht een rekening moet betalen of net het einde van de maand niet haalt. Een minilening kan dan een voorschot zijn op uw inkomen. Toch kleven er aan deze lening ook enkele nadelen die we uiteraard graag met u bespreken.

Nadelen minilening

  • U kunt maar een klein bedrag lenen.
  • Hoogste rentevoet wordt gehanteerd, zeer dure vorm van lenen.
  • Gemakkelijk aan te vragen, geen strenge toelatingseisen en daarom bestaat het gevaar dat men er te vaak gebruik van maakt met veel kosten als gevolg.
  • Dure garantstelling.
  • Korte looptijd van maximaal 30 – 62 dagen.

Comfort loan NL Image Banner 728 x 90

Meer info over de garantstelling

Bij het afsluiten van een minilening wordt gevraagd om een z.g. ‘garantstelling’. Wat dat inhoud leggen we hier uit. U moet weten dat banken, kredietverstrekkers en minilening aanbieders zoals Ferratum altijd een risico nemen indien ze geld uitlenen. En al helemaal bij consumenten die gebruik maken van een minilening. Kennelijk hebben zij de zaakjes financieel niet op orde en kunnen ze niet bij een reguliere instelling terecht voor een lening. Dat zegt eigenlijk al voldoende over het risico die een minilening verstrekker neemt. U kunt bij Ferratum daarom ook alleen een minilening aanvragen met een garantstelling. Dat betekent dat een ander persoon voor u garant staat indien u de minilening niet meer kunt terugbetalen.

Wie moet er garant staan?

Dat kan iemand uit uw eigen omgeving zijn. Bijvoorbeeld een vriend of één van uw ouders. U kunt de garantstelling ook laten doen door een bedrijf die daarin gespecialiseerd is. Die vragen daar natuurlijk wel een vergoeding voor.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be