Het is belangrijk om niet een lening af te sluiten om daarna geen maandelijkse betalingen te doen.

Natuurlijk is dat niet het uitgangspunt van het krijgen van een lening. We willen allemaal netjes aan onze verplichtingen voldoen. Soms loopt het echter spaak en anders. Waarom?

Comfort loan NL Image Banner 728 x 90

Waar gaat het mis?

Er zijn tal van situaties te omschrijven waardoor iemand in de problemen kan komen. Laten we ze kort voor je opsommen:

  • Een scheiding
  • Een sterfgeval
  • Arbeidsongeschiktheid
  • Het wegvallen van je baan
  • Het failliet gaan van je bedrijf door te weinig omzet

Het zijn allemaal nare situaties. Het is hierdoor mogelijk, dat we in de problemen komen. Het is natuurlijk belangrijk om dit zo goed als mogelijk te voorkomen. Soms zijn zaken echter niet te voorzien. We willen je graag helpen.

BENL - Personal Loan - 728x90

Hoe kun je een vangnet inbouwen?

Het is mogelijk om jezelf tegen een aantal zaken te verzekeren. Zo kun je een overlijdensrisico verzekering afsluiten. Ook is het mogelijk om een verzekering af te sluiten tegen arbeidsongeschiktheid of werkeloosheid. Het is dan mogelijk om deze klappen op te vangen. Voor het failliet gaan van je onderneming of een scheiding is er nog geen passende verzekering.

Natuurlijk betaal je wel een premie voor de verzekering. Het is vaak mogelijk om de premie in een keer te betalen en mee te financieren. Het is immers ook in het belang van de geldverstrekker, dat deze risico’s beter zijn afgedekt.

Dommigheid!

Dan is er ook nog de categorie dommigheid. Het kan door slodderigheid of dommigheid gebeuren, dat je een paar keer vergeet de lening te betalen. Het is niet handig. Natuurlijk is het dan wel goed om snel weer de draad op te pakken. Betaal dan zo snel als mogelijk je achterstanden weer. Het is goed om de dommigheid te vergeten en weer normaal te gaan betalen. Een automatische incasso kan dit natuurlijk voorkomen.

Een slechte registratie!

Het gevolg van het uitblijven van de betalingen kan leiden tot een registratie. Je krijgt dan een slechter naam als lening nemer. Het is dan vaak moeilijk om nog een andere lening af te sluiten bij een geldverstrekker of bij een hypotheekverstrekker. Het kan verstrekkende gevolgen hebben. Hierdoor kan het onmogelijk worden om een huis te kopen of om een andere lening te krijgen. Iets wat we natuurlijk beter moeten voorkomen.

Slim zijn en blijven!

Het is belangrijk om de maandelijkse betalingen goed te doen. Zorg voor een automatische overboeking en houd de overboekingen ook goed in de gaten. Het is belangrijk om te zorgen voor een continu stroom van betalingen aan de geldverstrekker. Ook is het verstandig om te zorgen, dat je de juiste verzekeringen als vangnet hebt. Je kunt dan ervoor zorgen, dat je voor nare situaties een oplossing hebt. Hierdoor kun je voorkomen, dat je in de problemen raakt. Vaak gaat het van slecht naar erger. Ook kan het van erger naar verschrikkelijk gaan. Het is belangrijk om niet in deze stroomversnelling terecht te komen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be