Als u geld wilt lenen met een persoonlijke lening, dan krijgt u het totale leenbedrag in één keer op uw rekening gestort.

U beschikt dus direct over deze lening. Sommige leenadviseurs noemen geld lenen ook wel een vorm van achteraf geld sparen. Met de persoonlijke lening legt u immers iedere maand geld apart zodat u de lening kan afbetalen.

BENL - Personal Loan - CTA 1 - 728x90

Voor welk bestedingsdoel?

De persoonlijke lening is een leenvorm die uitstekend past bij grotere, eenmalige uitgaven. U kunt met deze lening bijvoorbeeld een aankoop zoals een auto, camper, caravan of boot financieren. U kunt de lening ook gebruiken om verbeteringen aan uw woning aan te brengen. Een voordeel van de persoonlijke lening is dat u meteen gebruik kan maken van het object dat u heeft gekocht dankzij de persoonlijke lening.

Géén verrassingen omdat alles vast staat

Van te voren worden alle afspraken vastgelegd in het contract. De persoonlijke lening heeft als kenmerk dat vrijwel alles vast staat. Zo blijft de leenrente gedurende de looptijd altijd hetzelfde. Deze staat vast. Daarnaast staat ook vast de looptijd en dus de hoogte van de aflossingstermijnen. Gedurende de gehele looptijd van de lening komt u nooit voor vervelende verrassingen te staan. U weet bij de persoonlijke lening precies wanneer de lening is afgelost en hoeveel u in totaal heeft betaald.

BENL - Personal Loan CTA 1 - May 2017 - 728x90

Meer over de looptijd

Van te voren spreekt u met de kredietverstrekkende partij af hoeveel geld u kan lenen en wat de looptijd is van de lening. Dus met andere woorden: hoe lang u er over mag doen om de lening weer af te lossen. Het is verstandig om niet zomaar een looptijd te kiezen. Kies namelijk voor een looptijd die is afgestemd op de (economische) levensduur van het te financieren object. Zo blijft u nooit met een leenschuld zitten terwijl het object al lang en breed afgeschreven is.

Leenbedrag

Dat uw buurman een bepaald bedrag kan lenen wil natuurlijk niet zeggen dat u hetzelfde bedrag kan lenen. Bij het afsluiten van een persoonlijke lening let men op uw inkomen, de vaste lasten en op andere factoren. Aan de hand daarvan bepaald men wat u maximaal kan lenen. De lening wordt dus afgestemd op uw persoonlijke situatie. Vandaar noemt men deze leenvorm dan ook een persoonlijke lening!

Comfort loan NL Image Banner 728 x 90

Kleine persoonlijke leningen vaak duur

Wist u dat een kleine persoonlijke lening afsluiten in verhouding vaak veel duurder is dan een grotere lening? Voor een kleine lening dient u vaak meer rente te betalen. Voor een klein leenbedrag bent u vaak met een doorlopend krediet goedkoper uit. Meerdere kleine leningen kunt u wel samenvoegen tot 1 grote persoonlijke lening. Voeg bijvoorbeeld meerdere schulden (zoals roodstand, een klein doorlopend krediet, creditcardschulden) samen tot één persoonlijke lening en los met dit grote bedrag alle kleine geldleningen af. U heeft meer overzicht en lagere maandlasten.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be