Een van de voordelen van een persoonlijke lening is dat je een vast rentetarief krijgt. Je weet dus precies bij het afsluiten van de lening waar je aan toe bent. Je kunt dus ook precies uitrekenen hoeveel de lening die je afsluit uiteindelijk zal kosten.

persoonlijke lening rente

Comfort loan NL Image Banner 336 x 250

De rente persoonlijke lening kom je niet onderuit, op deze manier verdient de bank aan het feit dat je wilt lenen. Om zo’n goedkoop mogelijke lening af te sluiten moet je goed op de hoogte zijn van de rente. Hoe hoger de rente, hoe duurder de persoonlijke lening zal zijn en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Het is zeker aan te raden om bij verschillende banken te kijken naar de rentepercentage die ze vragen voor een persoonlijke lening, dit kan namelijk nogal verschillen. Hierbij is het ook zeker aan te raden om je ook eens bij kleinere banken en geldverstrekkers te laten informeren over rente persoonlijke lening. Vraag desnoods een persoonlijk gesprek aan, waarbij je vraagt om je te laten informeren over de rente bij een persoonlijke lening.

Een ander hulpmiddel bij het zoeken naar een geldverstrekker met een goede rentepercentage zijn vergelijkingssites. Hier kun je vaak de gunstigste geldverstrekkers vinden in jouw situatie en aan de hand van de gewenste persoonlijke lening. Hiervoor hoef je vaak alleen het gewenste bedrag, looptijd en je inkomen in te vullen en de sites gaat voor jou kijken welke banken de beste voorwaarden en rente persoonlijke lening hanteren.
Persoonlijke lening Image Banner 300 x 250

De banken die geselecteerd worden moet je slechts alleen zien als een advies. Je moet zelf ook altijd kritisch blijven, omdat sommige banken commissies of provisies geven aan vergelijkingssites als een particulier een persoonlijke lening afsluit die afkomstig is van een vergelijkingssite. Hierdoor zou het soms dus wel voor kunnen komen dat vergelijkingssites geneigd zijn om deze banken hoger  te plaatsen. Om deze reden kun je er het beste een stuk of drie uitpikken, waarvan je de voorwaarden en de rentepercentages gaat nakijken.

Het is vaak ook aan te raden om verschillende vergelijkingssites te gebruiken om te kijken wat voor adviezen deze websites geven.

Als je eenmaal een bank hebt geselecteerd waarvan de rente persoonlijke lening in jouw geval zeer gunstig is kun je uitrekenen hoeveel je aan het eind van de aflossingsperiode hebt betaald aan de bank, oftewel hoeveel de lening kost. Hierbij kun je ook kijken met verschillende looptijden of het scheelt als je een persoonlijke lening afsluit met een langere afbetalingsregeling of een kortere. Dit heeft namelijk invloed op het uiteindelijke bedrag dat je gaat terugbetalen voor de lening. Vaak is het gunstiger om een lening af te sluiten met een korte looptijd.

NL PAT CONFIANCE 300x250

Het rentepercentage heeft een grote invloed op de kosten van een persoonlijke lening. Het beste is een rente persoonlijke lening af te sluiten die zo laag mogelijk is. Hoe minder rente, hoe beter het is voor de portemonnee. Gebruik hiervoor vergelijkingssites, maar neem de informatie die deze geven niet altijd voor waar aan. Controleer het altijd voor de zekerheid.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be