Wil je een persoonlijke lening afsluiten? Vergeet dan vooral niet de voorwaarden van de lening na te kijken.

Als je een lening afsluit is het belangrijk dat je van tevoren goed op de hoogte bent van de de voorwaarden, zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan.

Voorwaarden persoonlijke lening

Persoonlijke lening voorwaarden staan voor een groot gedeelte in het contract dat je krijgt aangeboden als je in aanmerking komt voor een persoonlijke lening, maar ook in de Algemene Voorwaarden van de geldverstrekker. Het is belangrijk deze goed door te lezen voordat je deze tekent, je kunt hierdoor een hoop onverwachtse problemen voorkomen.

Enkele dingen die je terug kunt vinden zijn bijvoorbeeld de looptijd van de lening en het feit dat je aan deze betalingsverplichting moet voldoen. In de voorwaarden staan meestal ook de gevolgen van het niet op tijd betalen of het niet betalen van de betalingstermijnen. Vaak moet je dan een boete betalen en als dat niet helpt, wordt de lening stop gezet en gaat de geldverstrekker naar de rechter om alsnog betaling af te dwingen.

Als dat niet mogelijk is, wordt er vaak gezocht naar een andere oplossing. Verder krijg je een aantekening bij de Centrale voor Kredieten aan Particulieren bij de Nationale Bank België, waardoor je de komende jaren als je de schuld niet af betaalt ook geen andere leningen meer kunt aangaan als de organisatie er belang aan hecht dat je geen negatieve aantekening hebt.

Comfort loan NL Image Banner 975 x 90

DECDEMBRE-PAT-RESOLUTIONS-NL- 840x150

Persoonlijke lening Image Banner 728 x 90

Ook staan in de voorwaarden de mogelijkheid om vervroegd af te lossen en wat de kosten en gevolgen zijn die daaraan zijn verbonden. Bij sommige geldverstrekkers is het vroegtijdig aflossen niet mogelijk.

Maar dat is nog niet alles, ook wordt de rente genoemd in het contract en het bedrag van de lening. In de persoonlijke lening voorwaarden is dus allerlei informatie te vinden die een grote invloed hebben op de lening die je bent aangegaan.

Teken dus nooit zomaar, maar lees eerst het contract goed door. Stel ook vragen als je iets niet begrijpt of als je het contract aangepast wilt hebben. Het is namelijk erg belangrijk dat je jezelf ook in de persoonlijke lening voorwaarden kunt vinden.

Persoonlijke lening rente

Niet op de hoogte zijn van de voorwaarden

Sommige mensen nemen niet de moeite om de voorwaarden van een lening door te lezen en komen achteraf vaak voor nare verrassingen te staan. Zo blijkt het bijvoorbeeld niet mogelijk te zijn om je lening vervroegd af te lossen terwijl je daar wel van uit bent gegaan. Of de boete is zo hoog, dat het vervroegd aflossen gewoon niet meer aantrekkelijk is.

Informatie is vaak macht en dat geldt hier ook, niemand wil voor nare verrassingen komen te staan. Hoe zinloos het doorlezen van de persoonlijke lening voorwaarden vaak ook blijkt te zijn, het is wel heel erg belangrijk. Het is immers niet al te bijdehand om iets te tekenen waarvan je de gevolgen niet kent. Laat je dus altijd goed informeren en zoek zelf ook actief naar informatie. Uiteindelijk ben je er alleen maar blij mee en het kan je een hoop geld schelen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be