Wilt u een auto aankopen? Dan kunt u deze natuurlijk uit eigen zak betalen of een lening afsluiten. Maar u kunt ook kiezen voor private lease. Het leasen van een auto door particulieren is vandaag de dag immens populair. Steeds meer consumenten kiezen ervoor om privé een auto te leasen. Wij nemen de voordelen en nadelen van leasen met u door.Private lease contract: Alle kosten inbegrepen

Allerlei bekende automerken bieden het inmiddels aan: Private lease. Vanaf ongeveer 160 euro per maand kunt u al in een nieuwe auto rijden waarbij alle kosten zijn inbegrepen. U hoeft alleen nog zelf de brandstof te betalen maar de overige kosten zijn voor rekening van het leasebedrijf. Dit zijn bijvoorbeeld onderhoud- en reparatiekosten, het vervangen van banden, de autoverzekering, taksen en vervangend vervoer bij pech. Kiest u voor een private lease contract, dan betaalt u meestal een voorschot van enkele honderden euro’s. In het contract spreekt u af tot hoeveel kilometers u jaarlijks mag rijden. Maandelijks betaalt u een vast bedrag. In dit bedrag is uiteraard ook ‘de huur’ van de auto inbegrepen.

Let op: De meeste vormen van private lease is in feite gewoon huur op de langere termijn. U bent geen eigenaar van de auto en wordt dit ook niet indien de looptijd is verstreken.

De voordelen van private lease

Private lease heeft natuurlijk veel voordelen. Anders zouden er anno 2019 niet zoveel consumenten voor kiezen. U betaalt maandelijks een vast bedrag en beschikt direct over een nieuwe wagen waarvan u 2 tot 5 jaar gebruik van mag maken. Alle kosten zijn inbegrepen, met uitzondering van de brandstofkosten. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan! U weet exact waar u aan toe bent…. In vergelijking met zelf een nieuwe auto kopen bent u met private lease in de meeste gevallen goedkoper uit. U betaalt namelijk geen aanschafkosten en de kosten voor reparaties en onderhoud, verzekeringen, taksen en eventueel vervangend vervoer, die komen voor rekening van de lessor (leasemaatschappij). In feite betaalt u alleen voor het gebruik van de auto.

Nadelen

Er zijn ook zeker veel nadelen bij privé een auto leasen. U wordt allereerst nooit eigenaar van de auto. In feite huurt u een auto maar dan voor een langere periode achtereen. Daarnaast mag u maar een beperkt aantal kilometers rijden. Rijdt u meer kilometers dan maximaal is toegestaan? Dan ontvangt u op het einde van het jaar een naheffing (ook wel een ‘supplement’ genoemd). De kosten daarvan kunnen enorm oplopen. In plaats van een naheffing kan ook uw vast maandelijks leasebedrag in het volgende jaar worden opgetrokken. Degene die het leasecontract heeft ondertekend mag alleen de auto besturen. Neem de contractvoorwaarden verder ook goed door. Want…


– Bij pech in het buitenland vergoedt niet elke leasemaatschappij de kosten
– Extra opties die men aanbiedt, die doen het maandelijks te betalen leasebedrag stijgen

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be