Velen onder ons houden ervan om geregeld naar het buitenland te trekken om te genieten van prachtig zomerweer en even tot rust te komen aan het zwembad of lekker te bakken aan het strand. Anderen kiezen voor een historische bestemming om cultuur op te snuiven. Nog iemand anders trekt de wildernis in om enkel met rugzak en tent de natuur te gaan bewonderen. Hoe je het ook draait of keert, iedereen die op reis gaat doet dit uit volle overtuiging en kijkt enorm uit naar dit moment.

Wat als je niet op reis kan?

Maar heb je al eens gedacht aan wat er allemaal kan mislopen? Eén van je reispartners kan in het ziekenhuis terechtkomen of langdurig ziek worden, een jonge zoon of dochter kan voor problemen zorgen of je bent zelf niet in staat om de reis waar je al lang naar uitkeek te maken. Vaak is dit op zich een zeer grote teleurstelling, maar nog erger wordt het wanneer de reis reeds betaald is en je de centen niet meer terugziet.

Een reisverzekering voorkomt veel ellende

Zorg daarom dat je een reisverzekering hebt afgesloten. Deze is speciaal gemaakt voor onaangename situaties waarbij de reis niet kan worden gemaakt. Op die manier krijg je je geld terug of krijg je de kans om dezelfde reis op een later tijdstip alsnog tot een goed eind te brengen. Er zijn verschillende mogelijkheden, zo kan je er voor kiezen om bij een verzekeringskantoor een reisverzekering af te sluiten voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld voor een heel jaar. Dit is interessant voor iemand die veel reist of vaak naar het buitenland moet. Iemand die slechts éénmaal per jaar reist, hoeft natuurlijk geen verzekering af te sluiten voor een langere periode. Dat zou weggegooid geld zijn. Daarom is het bij veel maatschappijen ondertussen mogelijk om een verzekering aan te vragen bij het boeken van een reis. Voor een relatief lage meerprijs krijg je dan de zekerheid dat, als er iets fout loopt, de kosten vergoed zullen worden. Dit is vooral handig wanneer een reis bijvoorbeeld een half jaar vooraf wordt geboekt, aangezien de toekomst niet te voorspellen is. Bij een last minute is de nood voor een reisverzekering natuurlijk gereduceerd.