Een persoonlijke lening is een lening waarbij u snel een groot bedrag op uw bank gestort krijgt. U hoeft hier geen verantwoording voor af te leggen. Het bedrag zal tussen de 500 en de 90.000 euro liggen. Hieronder vindt u enkele tips over het afsluiten van een persoonlijke lening zonder bank.Tip 1: Bepaal de hoogte van het te lenen bedrag

Het is van belang dat u er goed over nadenkt hoeveel geld u kunt lenen. Allereerst zult u moeten bekijken hoeveel geld u maximaal kan lenen. Bereken uw inkomsten en uitgaven per maand en bepaal aan de hand hiervan hoeveel u per maand kunt aflossen. Op deze manier kunt u zien hoeveel het maximum te lenen bedrag is. Daarna moet u berekenen hoeveel geld u nodig heeft. Stel dat u het geld wilt lenen om de vloer van de badkamer te laten betegelen. Dan wilt u natuurlijk niet dat uw geld op is als slechts de helft van de badkamervloer is aangelegd. Bereken van tevoren dus goed hoeveel geld u nodig zult hebben en leen desnoods iets meer. Het is zo belangrijk dat u genoeg geld leent, omdat bijlenen binnen dezelfde lening vaak niet mogelijk is.

Tip 2: Kies voor een vaste rente

Bij de meeste persoonlijke leningen staat de rente vast, maar dit is niet altijd het geval. Het is het beste als u kiest voor een lening waarbij de rente vast staat, aangezien u dan niet voor onverwachts hoge kosten komt te staan als er forse rentestijgingen zijn.

Tip 3: Los niet vervroegd af

Als u een persoonlijke lening heeft afgesloten, moet u vaak een boete betalen als u extra wilt aflossen. Het is dan veel beter als u dit geld op een spaarrekening zet en het pas betaalt wanneer u het moet betalen. Zolang het geld op een spaarrekening staat krijgt u hier ook nog rente over.

Tip 4: Zorg ervoor dat overlijdensrisico wordt gedekt

Als u overlijdt terwijl uw lening loopt, dienen uw nabestaanden de resterende schuld in orde te maken. Meestal wordt dit bedrag betaald van uw spaargeld en bezittingen. Als dit echter niet lukt, zullen uw nabestaanden de schuld uit eigen portemonnee moeten betalen. Daarom is het goed om voor een persoonlijke lening met een overlijdensrisico te kiezen. De restschuld van de lening wordt kwijtgescholden als u binnen de looptijd overlijdt. Let wel op de voorwaarden, want bij sommige financiers geldt er een bepaald maximum bedrag of een leeftijdsgrens.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be