Snel geld nodig

Het komt niet zelden voor dat mensen erg snel nood hebben aan geld. Lang niet iedereen beschikt tegenwoordig echter over de mogelijkheid om iedere maand wat geld opzij te zetten waardoor er niet zomaar aanspraak gemaakt kan worden op de gelden op een spaarrekening. In die situatie denkt men dan uiteraard al snel aan geld lenen, maar ook dat is niet zo eenvoudig. Bij eender welke kredietvorm die u wenst af te sluiten dient u namelijk rekening te houden met een zogenaamde aanvraagperiode. Deze periode kan niet zelden ettelijke weken of zelfs nog meer in beslag nemen. Wanneer u snel geld nodig heeft is dat natuurlijk geen optie. Gelukkig bestaan er ook nog andere mogelijkheden. Wanneer u voldoende heeft aan een klein beetje geld, dan kan bijvoorbeeld de mini lening een uitweg bieden. Deze kredietvorm kan worden afgesloten voor een bedrag van minder dan 1000 euro en staat veelal dezelfde dag nog op uw rekening. Meer weten? Lees dan in dit artikel alles over snel geld nodig hebben!

Mini lening

Vanaf het ogenblik dat er wordt gesproken over een mogelijkheid om snel geld te lenen komt de mini lening aan bod. Deze kredietvorm maakt het mogelijk om bijzonder snel geld te lenen en dat zonder dat er strenge voorwaarden aan verbonden zijn. Dat geldt althans voor het ontvangen van de gelden, want voor de terugbetaling er van dient de kredietnemer wel degelijk rekening te houden met verschillende bepalingen. Hoe dan ook, wanneer u een mini lening aanvraagt zult u merken dat het geld veelal binnen de 24 tot 48 uur op uw bankrekening zal worden bijgeschreven. Sneller kan haast niet! In dat geval gaat de kredietnemer wel akkoord met de kredietvoorwaarden die aan de lening zijn verbonden. De kredietnemer verklaart zich dan akkoord met de looptijd van 30 dagen alsook met een kostprijs die veelal 20 procent bedraagt van het bedrag dat wordt geleend. Zorg er voor dat u een mini lening altijd op tijd kunt terugbetalen. Is dat niet het geval, dan worden er vaak zeer aanzienlijke extra kosten in rekening gebracht wat de lening nog eens een flink stuk duurder maakt. Een mini lening afsluiten kan in bepaalde situaties best interessant zijn, maar het mag duidelijk zijn dat het alles behalve een goedkope lening is.

Snel veel geld nodig

Het afsluiten van een mini lening kan interessant zijn voor mensen die bijvoorbeeld op het einde van de maand nood hebben aan een beetje extra financiële mogelijkheden. Anderzijds is dat niet altijd voldoende. Er zijn ook mensen die nood hebben aan een groter bedrag dan duizend euro en dan is de mini lening geen optie meer. Verschillende financiële instellingen die vooral op het internet terug te vinden zijn bieden mensen wel de mogelijkheid om een groter bedrag te lenen tegen min of meer dezelfde voorwaarden als die van de mini lening. Ook in dat geval wordt er een zo kort mogelijke looptijd afgesproken en zal er worden gewerkt met een aanzienlijke intrest. Het bedrag dat u op deze manier kunt lenen verschilt van kredietverstrekker tot kredietverstrekker. In principe moet een bedrag tot 2500 of 3000 euro mogelijk zijn zonder al teveel papierwerk. Vanaf het ogenblik dat u richting een gewone persoonlijke lening gaat zal de aanvraagperiode aanzienlijk worden verlengd. Let wel, als u beslist om gebruik te maken van de diensten van één van de vele online kredietverstrekkers, doe dan zelf het nodige onderzoek en zorg er voor dat u in zee gaat met een betrouwbare partij.

Onderhandse lening

Tot slot bestaat er nog één mogelijkheid om relatief eenvoudig (veel) geld te lenen. De onderhandse lening biedt particulieren de mogelijkheid om een kredietovereenkomst af te sluiten en dat zonder dat er ook maar enige, wettelijke aanvraagtermijn voor moet in acht gehouden worden. Met andere woorden, ook op deze manier is het mogelijk om snel geld te lenen, alleen moet u dan wel een particuliere kredietverstrekker vinden die bereid is om u het geld te lenen. Probeer er wel steeds voor te zorgen dat u ook bij deze kredietvorm beschikt over een schriftelijke kredietovereenkomst. Vaak wordt een onderhandse lening uitsluitend afgesloten door middel van een mondelinge overeenkomst, maar dat is absoluut niet aan te raden. Hoe dan ook, ook op deze manier kunt u als kredietnemer dus veel geld lenen en dat zonder dat u lange tijd moet wachten vooraleer het geld op uw rekening wordt bijgeschreven.