Een kredietkaart wordt door veel mensen gezien als een gemak. Een product of dienst kopen en op het eind van de maand de rekening pas betalen, het is wellicht de meest gebruikte vorm van krediet. Toch is het niet voor iedereen eenvoudig, aangezien veel instellingen sterke eisen hebben. Zo is het vaak van essentieel belang om een vast inkomen te hebben en wordt op basis daarvan een limiet bepaald.

Beobank MasterCard Student NL

Student Visa NL

Kredietkaart voor studenten

Studenten zitten dus in een lastig parket wat betreft kredietkaarten. Ze hebben vaak geen vast inkomen en hun financiële middelen zijn slechts beperkt. Toch kunnen zij een kredietkaart krijgen wanneer hun ouders als waarborg worden ingezet. Omdat ook dat niet altijd eenvoudig is, zijn er tegenwoordig speciale studentenkredietkaarten die strengere regels en lagere limieten hebben.

Een goede keuze

De studentenkredietkaarten zijn doorgaans goedkoper dan een gewone kredietkaart en er kan minder geld worden uitgegeven. Voor studenten moet het echter volstaan en zo kunnen ook zij voorzien worden van voldoende financiële zekerheid om hun periode op school tot een goed eind te brengen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be