Vrijwel iedere Belg leent wel eens geld. Dit kunnen leningen zijn die u afsluit zonder het echt te beseffen. Bijvoorbeeld indien u een telecom abonnement afsluit met ‘gratis’ telefoon. Of indien u de mogelijkheid heeft rood te staan bij de bank. Veel Belgen maken ook gebruik van een creditcard en maken gebruik van de optie gespreid te bepalen. En de verleiding is wel erg groot om wat geld te lenen voor kleinere consumentenuitgaven zoals voor een nieuwe fiets, meubilair of voor de aanleg van een nieuwe tuin. Geld lenen kost altijd geld. Maar hoe kunt u zoveel mogelijk geld besparen met leningen? Of te wel: Hoe leent u zo goedkoop mogelijk?Beetje geld lenen in verhouding het duurst

Een beetje geld lenen is in verhouding duurder dan grotere leningen afsluiten. Het kost iets teveel tijd om dit allemaal uit te leggen, maar het komt erop neer dat u voor een kleine lening de hoofdprijs betaalt. Sluit daarom nooit zomaar een lening af voor een kleine uitgave. Probeer uw aankoop uit te stellen en geld te sparen.

Laat die telecom abonnement + telefoon links liggen

Indien u een nieuw telecom abonnement aanvraagt met telefoon, dan heeft die telefoon een bepaalde waarde. Ligt die waarde boven een bepaald bedrag, dan sluit u een kleine lening af. En ook daarvoor geldt weer: U betaalt er de hoofdprijs voor! De telefoon kunt u het beste zelf kopen. Zo hoeft u alleen een abonnement af te sluiten (sim only).Voeg uw kredieten samen

Heeft u meerdere leningen openstaan? Kleine leningen kosten in verhouding veel meer geld dan 1 grote lening. Informeer bij uw bank naar de mogelijkheid om uw kredieten samen te voegen. Dit kunnen creditcardschulden zijn, roodstand bij de bank, een lening op afbetaling, etc.

Roodstand

Staat u in de rode cijfers bij een bank? De ene bank hanteert daarvoor een veel hoger tarief daarvoor dan de andere bank. Overweeg om over te stappen. Maar nog goedkoper is het natuurlijk om uw roodstand ongedaan te maken.

Geld lenen op het juiste moment!

Overweegt u om in de toekomst geld te lenen voor een nieuwe auto, een woning, voor de aanleg van een tuin, zonnepanelen of voor andere uitgave? Sluit een lening af op het juiste moment! De rentes veranderen continu. Zo kan het zijn dat u op dit moment goedkoop geld kan lenen maar volgend jaar misschien wel nóg voordeliger!

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be