Maak je gebruik van een kredietkaart en rijzen de kosten de pan uit? Dan komt dit blog als geroepen. Want we geven jou een 3-tal onmisbare tips waarmee je direct geld kan besparen op het gebruik van jouw kredietkaart.


Want als je een creditcard intensief gebruikt, bijvoorbeeld voor online aankopen of tijdens weekendjes weg en vakanties, dan ontvang je in de maanden daaropvolgend een rekening. En deze rekeningen kunnen flink oplopen. Gebruik in dat geval je kredietkaart op een andere, slimmere manier! Graag geven we jou enkele handige tips mee waardoor je straks meer geld kunt besparen op het gebruik van jouw kredietfaciliteit.

Waarom een kredietkaart?

Waarom gebruik jij eigenlijk een kredietkaart? Want de meest voor de hand liggende manier om geld te besparen op jouw aankopen is door juist geen gebruik te maken van de kredietkaart. Het is dan wel een handig betaalmiddel en eenvoudig in gebruik, maar de verleiding is groot om aankopen te doen die je anders niet zou doen. Je kunt van alles bestellen en kopen zonder dat het jou op dit moment iets kost. Maar de gepeperde rekening volgt in een later stadium wel degelijk…. Als je echt niet zonder een kredietkaart kunt en toch geld wilt besparen, dan lees je hieronder verder.

Kies een kredietkaart die bij jou past

Het is misschien een beetje een inkopper maar er zijn zoveel verschillende soorten kredietkaarten en dat is niet voor niets. De ene kaart is de andere niet. Zo heb je kaarten waarmee je kan profiteren van extra services zoals gratis toegang op luchthavens of extra kortingen. Veel kaarten bieden ook standaard een reis- of aankoopverzekering. Uiteraard betaal je daar uiteindelijk ook voor. Let er dus op wat een kaart te bieden heeft en stel jezelf de vraag of je bepaalde zaken nodig hebt. Op basis daarvan kies je een kredietkaart uit die bij jouw profiel past. Zo betaal je nooit voor iets wat je toch nooit zult gebruiken!

Op de nulstellingstermijn letten…Deze termijn kan jou duur komen te staan. Want het is de termijn waarbinnen je de kaart weer zult moeten aanzuiveren. Het krediet dat open staat moet je binnen deze periode weer aangevuld hebben. Doe je dat niet? Dan kan de uitgever van de kaart jou extra kosten in rekening brengen…

Gespreide terugbetaling? Liever niet!

Het klinkt zo mooi: Gespreid terugbetalen… Maar dat kost jou altijd extra geld. Doe dat dus niet en betaal als het kan de rekening die je ontvangt in één keer.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be