In het leven staat één ding onherroepelijk vast: er komt vroeg of laat voor iedereen een eind aan. Dat is natuurlijk een enge gedachte en een naar vooruitzicht, maar we weten allemaal dat onze tijd eindig is. Wanneer die tijd gekomen is, is het belangrijk voor de nabestaanden om een mooi afscheid te kunnen voorzien. Vrienden en familie zullen met pijn in het hart een allerlaatste groet willen geven. Wat iedereen op die moment kan missen, is financiële zorgen om de uitvaart tot een goed eind te brengen. Daarom is het wellicht verstandig om een uitvaartverzekering te nemen.

WAAROM EEN UITVAARTVERZEKERING?
Een uitvaartverzekering zorgt er voor dat alle kosten vooraf reeds betaald zijn voor jouw persoonlijke uitvaart. Dit heeft enkele zeer grote voordelen. Zo hoeven de nabestaanden zich geen zorgen te maken over de financiële kant van jouw uitvaart. Verder worden de administratieve zaken geregeld door het verzekeringskantoor waardoor het papierwerk ook uit handen van de achtergelaten familie valt. En het grootste voordeel is misschien wel dat je zelf kan bepalen hoe jouw ceremonie er zal uitzien. Zo bepaal je vaak zelf op welke manier je begraven of gecremeerd zal worden. Ook kan je kiezen welke muziek of passages gehoord moeten worden.

WAAR SLUIT IK EEN UITVAARTVERZEKERING AF?
Zo heb je dus heel wat zaken zelf in handen. De voordelen zijn niet te overzien en dat is wellicht de reden waarom meer en meer mensen interesse tonen in een dergelijke verzekering. Er zijn heel wat verzekeringsmaatschappijen waarbi je terechtkan en die je graag op de goede weg helpen. Het systeem is vrij simpel: de kosten worden vooraf betaald en wanneer het zo ver is, zijn alle zorgen van de baan. De betaling kan in één keer gebeuren, maar aangezien veel mensen dit nogal een hoog bedrag vinden zorgen de verzekeraars voor een gunstig alternatief. Het is namelijk mogelijk om elke maand een deel bij te dragen, tot het totaalbedrag uiteindelijk rond is.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be