We vertellen u vast weinig nieuws als we het hebben over de lage rentetarieven van dit moment. De rente staat al tijden historisch laag. Wie al plannen had om een woning te kopen, die doet er misschien wel verstandig aan om daar eens wat extra vaart achter te zetten…. Ook het herfinancieren van leningen kan op dit moment geld opleveren. Je zou denken dat het juiste moment om een herfinanciering aan te vragen aangebroken is. Of is dat onwaar? We gingen op onderzoek uit.Lening herfinancieren: Let op de bijkomende kosten

Natuurlijk. De rente staat laag. En als u op dit moment een lening heeft openstaan en daarvoor een hoge intrest betaalt, dan kan het verstandig zijn te overwegen deze te herfinancieren. Toch is een herfinanciering niet altijd perse het overwegen waard. Veel hangt namelijk af van de bijkomende kosten…. Belangrijk om daarop te letten dus! En uiteraard is het renteverschil ook een belangrijke factor. Bij het herfinancieren van een krediet of hypothecaire lening sluit u een nieuwe lening af tegen een lager rentetarief. Met het geld van de nieuwe lening lost u de duurdere financiering af.

Kosten van een nieuwe hypotheek

Met welke kosten krijgt u te maken wanneer u een oude lening laat herfinancieren? Samen met spaargids.be zochten we dit voor u uit. We gaan er in dit geval vanuit dat u een herfinanciering aanvraagt voor een hypotheek.

Hypotheek handlichting: Zoals u weet gaat u er bij het afsluiten van een hypotheek automatisch mee akkoord dat de bank altijd het recht heeft de woning te verkopen, mocht u niet meer aan de betalingsverplichting te kunnen voldoen. Echter wat u misschien niet weet is dat de hypotheek in dat geval blijft staan. Zelfs indien deze volledig wordt afgelost. Om de hypotheek weg te kunnen halen moet het geschrapt worden. Daarvoor betaalt u een vergoeding. Bij het herfinancieren van een hypotheek dient u deze kosten dus te betalen.De wederbeleggingsvergoeding: De bank vraag een vergoeding indien een hypotheek vervroegd wordt afgelost (geheel of gedeeltelijk).

Kosten dossier: Indien u een nieuwe hypotheek elders aanvraagt dan maakt de bank dossierkosten. Deze worden uiteraard op u verhaald.

Vestiging van nieuwe hypotheek: Uw nieuwe hypotheek moet via de notaris opnieuw ingeschreven worden. U betaalt kosten voor de vestiging van uw nieuwe hypotheek.

Kortom: Levert het herfinancieren geld op? Of maakt u uiteindelijk zoveel extra kosten dat dit voordeel niet de moeite waard is om over te stappen?

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be