Steeds vaker kiezen consumenten ervoor om een lening voor een fiets aan te gaan. Dergelijke leningen worden aangevraagd voor met name de duurdere elektrische modellen. Deze fietsleningen worden tegenwoordig door de grootbanken aangeboden. Op de website van Belfius en KBC zou u deze online kunnen aanvragen.

Dure elektrische fietsen

De populariteit van de elektrische fiets is natuurlijk wel te verklaren. Het is een compromis tussen een normale fiets en een scooter. Maar de fietsen zijn duur en lang niet iedereen kan zomaar even een paar duizend euro betalen daarvoor betalen. Daarom kiezen steeds meer consumenten voor een speciale fietslening.

Comfort loan NL Image Banner 728 x 90

Aantal afgesloten fietsleningen bij Belfius verviervoudigd

Bij Belfius is het aantal leningen voor fietsen in 2018 zelfs verviervoudigd in vergelijking met het haar daarvoor. En ook de grootbank KBC kan spectaculaire cijfers overleggen. Zo werden er alleen al in de eerste drie maanden van 2018 drie maal zoveel fietsleningen aangevraagd.

Doeleinden

De elektrische fiets wordt voornamelijk gebruikt voor het woon- en werkverkeer. Maar de keuze voor de fiets heeft ook een recreatief doel. De meeste leningen worden afgesloten met een gemiddelde looptijd van 2,5 jaar. Natuurlijk verschilt de looptijd per type fiets (stadsfiets, mountainbike of elektrische fiets) aangezien ook de kosten daarvan aanzienlijk kunnen verschillen.

Santander krediet

Direct fietslening voor elektrische fiets aanvragen

Bij de aanbieders op deze website is het mogelijk om een kleine lening voor een fiets aan te vragen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be