Op deze pagina beantwoorden we veelgestelde vragen over creditcards. Zo luidt een veelgestelde vraag bijvoorbeeld of het mogelijk is om geld over te maken via een eigen creditcard naar de creditcard van een ander. Is dat mogelijk? Nee, dit is niet mogelijk. Tenminste, niet rechtstreeks. Creditcards zijn namelijk aan personen geboden waardoor geld naar een creditcard overschrijven die niet van jezelf is, niet mogelijk is. Daarnaast is het zo dat alleen bedrijven deze kaarten kunnen accepteren en ook dan moeten ze aan de meest strenge voorwaarden voldoen. Maar indirect geld overmaken is wel mogelijk. Dat kan via je eigen creditcard. Je maakt dan geld over naar een andermans rekening.

ExtraworldMastercard BENL Image Banner 840 x 150

Visa cashback NL Image Banner 728x90

  1. Indirect geld overmaken is dat mogelijk?

Indirect kan je geld overmaken via je creditcard naar de rekening van iemand anders. Je kan dit bijvoorbeeld via Paypal doen. Je stuurt geld via je creditcard naar de Paypal rekening van een ander persoon. Dit is de meest makkelijke manier om indirect geld over te maken. Alleen is het enige nadeel van deze wijze van betalen dat de ontvanger ook Paypal hebben moet.

  1. Waarin verschillen creditcards van elkaar?

Zij verschillen vooral van elkaar op voorwaarden, de kosten en de rente. Nederlandse aanbieders van creditcards bepalen deze verschillen.

  1. Is het mogelijk om met een krediet-registratie een creditcard aan te vragen?

Nee. Dit is in principe niet mogelijk. Heb je een krediet-registratie en wil je perse een creditcard, dan is het een optie om een prepaid creditcard aan te vragen. Je maakt geld over naar de prepaid creditcard en kunt er alle betalingen mee verrichten die je ook met een normale creditcard kan doen. Heb je een krediet-codering, dan is het onmogelijk om een normale creditcard aan te vragen. Er wordt namelijk een krediet toetsing door de creditcardmaatschappij gedaan. Doe er dus alles aan om je krediet-registratie ongedaan te maken. Een voorwaarde voor het verkrijgen van een prepaid creditcard is dat je minimaal 18 jaar oud bent. Men let niet op de hoogte van het inkomen.

NL Banner 728x90

Betaal je rente?

Je betaalt alleen rente indien je voor gespreid terugbetalen kiest. Aan creditcardmaatschappijen betaal je nooit rente.

Hoe lang krijg je uitstel van betaling?

Je ontvangt met een creditcard altijd gratis uitstel van betaling tot dertig dagen. Dit kost je dus niets. Je ontvangt standaard aan het eind van elke maand een overzicht van de betalingen. Betaal je deze echter niet op tijd terug, dan wordt er wel rente in rekening gebracht. Het is vaak mogelijk om met een creditcard een gespreide betaling te doen. Je betaalt dan de bedragen niet in één keer maar over een paar maanden verspreid. Je betaalt wel rente maar kan op deze manier de kosten spreiden. Let op: De rente wordt alleen berekend over het gedeelte dat je nog open hebt staan. Aflossingen geschieden in gelijke termijnen van bijvoorbeeld 100 euro. In deze termijnbedragen wordt ook de rente berekend.

Is het betalen met een creditcard wel veilig?

Nederland staat erom bekend dat betalen met creditcards redelijk veilig is. Bij ontvreemding van je kaart moet je echter wel zo snel mogelijk contact opnemen met de creditcardmaatschappij. Je hebt dan niet veel kans dat je voor hoge kosten komt te staan. Soms ben je zelf verantwoordelijk voor kosten bij diefstal. Maar er zijn ook veel maatschappijen waarbij je je kan verzekeren. Aanbieders zijn echter wel zelf verantwoordelijk bij fraude. Nadat een kaart geblokkeerd is, kunnen er geen transacties meer worden gedaan. Niemand kan dan nog iets met een kaart. Laat je kaart daarom direct blokkeren indien deze kwijt is of gestolen. We raden je aan om in elk geval iedere maand de rekeningoverzicht nauwkeurig door te nemen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be