Er is in België veel vraag naar goede prepaid kredietkaarten. En ook het aanbod van dergelijke kaarten blijft maar groeien.

Er zijn op dit moment zo’n 1 miljoen actieve gebruikers in ons land van deze betaalpassen. De prepaid creditcard is met name populair onder jongeren. Zij komen namelijk doorgaans niet in aanmerking voor gewone kredietkaarten. Er zijn echter legio verschillen in deze -zoals ze ook wel worden genoemd- debitcards. Daar komen we straks nog op terug.

Wat kan u met een prepaid kredietkaart?

Met een prepaid kredietkaart is het mogelijk om veilig kleine online betalingen te doen. U kunt eenvoudig betalen voor apps, boeken, games en muziek. Tevens fungeert de kaart als een soort financiële geldreserve. Handig voor tijdens uw vakanties. U kunt zich met een prepaid kaart niet in de schulden werken en de kaart wordt vrijwel overal ter wereld geaccepteerd. Vanwege al die voordelen kiezen steeds vaker Belgen voor de debitcard. Zelfs als ze een aanmerking komen voor een gewone kredietkaart!

Vooraf opladen

Eigenlijk is de term “prepaid kredietkaart” nogal verwarrend. Er is namelijk helemaal geen sprake van een krediet. U kunt dus niet in het rood staan. U moet de kaart van te voren opladen met geld. Als u afrekent met de prepaid kaart, dan rekent u dus af met uw eigen geld.

Veel verschillen tussen prepaid kredietkaarten

Er zijn erg veel verschillen tussen alle prepaid creditcards in België. Want iedere verstrekker van deze kaart mag zijn eigen kosten, voorwaarden, voordelen en beperkingen bepalen. Meestal kunt u per instelling verschillende soorten prepaid cards aanvragen. Waarin zitten met name de verschillen? Als u een goede prepaid kredietkaart vergelijking wilt maken, dan moet u zeker uw keuze mede laten bepalen door de onderstaande verschillen.

Prepaid kredietkaart vergelijken – de verschillen:

• De aankoopprijzen voor deze kaarten verschillen enorm.
• Aanbieders hanteren diverse jaarbijdragen.
• Let op de kosten per transactie (in binnen- en buitenland).
• Verschillen in daglimieten.
• Het verschilt per kaart hoeveel saldo u kunt opladen.
• Soms betaalt u kosten voor het opladen.
• Het aantal malen dat u een kredietkaart kunt herladen.

De 3 meest populaire debitcards in België

In België is men voornamelijk gecharmeerd van de Bpaid prepaid Mastercard. Dit is een debitcard van Bpost, een postbedrijf. Op een goede tweede plaats komt de Skrill prepaidkaart gevolgd door de Paysafecard. Al deze 3 kaarten zijn van Mastercard. Maar uiteraard zegt populariteit niet alles. Een kaart moet bij uw persoonlijke en financiële mogelijkheden passen en is dus erg persoonlijk.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be