Verantwoord geld lenen
In dit artikel kijken wij graag naar het onderwerp verantwoord geld lenen. Geld lenen is iets dat door veel mensen wordt gedaan tegenwoordig, maar waar moet je op letten als je geld gaat lenen. Want het is natuurlijk niet de bedoeling om in de problemen te komen als je geld hebt geleend. Wij geven je graag enkele tips zodat je een goede lening kunt vinden die bij je past, want dat is best belangrijk.

Comfort loan NL Image Banner 975 x 90

Financiën op een rijtje zetten
Als we het hebben over verantwoord geld  lenen dan is het allereerst verstandig om je eigen financiën eens op een rijtje te zetten. Met andere woorden, hoe sta je er momenteel financieel voor? Om alles op een rijtje te zetten kun je 2 kolommen maken en daarbij in de eerste kolom de inkomsten noteren. Wat voor geld komt er elke maand binnen? Denk hierbij aan salaris, toeslagen, hypotheekrenteaftrek, etc. Alles wat je elke maand binnenkrijgt noteer je en tel je bij elkaar op. Voor de uitgaven doe je precies hetzelfde, zo weet je ook hoeveel uitgaven je iedere maand hebt. Als we kijken naar uitgaven dan kun je denken aan huur, hypotheek, verzekeringen, eten, gas, water, licht etc. Denk ook aan uitgaven die je niet elke maand doet, maar bijvoorbeeld één keer in de drie maanden. Stel dat je één keer in de drie maanden kleding koopt voor 210 euro, reken dan 70 euro per maand. Als je de inkomsten en uitgaven op een rij hebt gezet kun je bekijken hoe je er financieel voorstaat. Heb je meer inkomsten dan uitgaven? In dat geval is dat positief te noemen. Heb je meer uitgaven dan inkomsten, dan gaat er iets niet goed. Verantwoord geld  lenen zal er in dat geval in ieder geval niet inzitten. Als je meer inkomsten hebt dan uitgaven, dan is dat positief, maar hoeveel is het verschil? Heb je 10 euro meer inkomsten dan uitgaven, dan heb je niet veel over. Houd je echter 750 euro iedere maand, dan heb je het vrij breed. In zo’n geval zijn er wel mogelijkheden om verantwoord geld  te lenen.

Naar de bank
Met het op een rij zetten van je financiën kun je al een hoop in kaart brengen, maar het echte werk begint pas bij de bank. De bank gaat namelijk bekijken of je wel geld mag lenen. Stel dat je elke maand veel geld verdient met een klein bedrijfje, dat nu een half jaar bestaat, dan is de bank niet heel happig op het lenen van geld. Een bank wil namelijk vaak salarisstroken zien, zodat ze zekerheid hebben over je salaris.

Meerdere offertes
Als je verantwoord geld  wilt lenen dan kun je het beste meerdere offertes opvragen bij verschillende banken. Je kunt ze vervolgens naast elkaar leggen om na te gaan hoeveel een bank jou kan lenen en tegen welke rente. Een lening met een rente van 5,5% is stukken beter dan een lening met een rente van 9,6%. Het vergelijken van de verschillende leningen is heel belangrijk, omdat je lang aan een lening vast zit meestal en het zonde is als je teveel moet betalen. Goed nadenken en afwegen is dus heel belangrijk voordat je echt een handtekening zet onder een bepaald contract.

Heel veel succes bij verantwoord geld  lenen
Wij wensen je heel veel succes als het gaat om verantwoord geld  lenen. Hopelijk kun je iets met de tips die wij je net hebben verteld. Veel succes bij het vinden van een goede en goedkope lening die past bij je eigen financiële situatie.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be