Een Visa Gold Card biedt u wereldwijd het meest comfortabele betalingsgemak wat u zich maar kunt wensen.

Vrijwel overal ter wereld wordt deze kredietkaart geaccepteerd als betaalmiddel en u kunt er dus vrijwel overal uw betalingen mee doen. Voor het betalen van uw hotelovernachting, restaurantbezoek of autohuur zowel in België als in het buitenland. Het is niet meer nodig om een grote som contant geld op zak te hebben of uw Euro’s om te wisselen voor vreemde valuta. Maar ook is een Visa Gold Card heel handig voor het doen van online aankopen, een manier van winkelen die de afgelopen jaren spectaculair in populariteit is gestegen.

Beobank Visa Gold: trakteer uzelf op gouden diensten

Wereldwijd gemak
Waar u zich ook bevindt, overal kunt u betalen met uw Visa Gold Card. Het bekende Visa logo vindt u overal ter wereld, als teken dat u welkom bent met uw Visa Card. Bijkomend voordeel is dat u geen cash geld op zak hoeft te hebben. Vreemde valuta opnemen in het buitenland is overbodig, zodat u bij thuiskomst ook niet blijft zitten met overgebleven brief- en muntgeld wat u niet of tegen een lagere koers bij uw bank kunt inleveren. Bovendien loopt u niet het risico bestolen te worden van uw cash geld. U toont simpelweg uw Visa Card en de betaling wordt geregeld zonder dat u er omkijken naar heeft.

Pincode
Vroeger gebruikte u uw kredietkaart tezamen met uw handtekening. Deze betaalmethode was wel fraudegevoelig want als uw kaart zou worden gestolen of u verloor deze dan kon de vinder door de handtekening te vervalsen betalingen uit uw naam doen. Tegenwoordig werken alle kredietkaarten met een viercijferige pincode zoals u ook gewend bent bij uw bankpas. Alleen als deze pincode wordt ingegeven kan een betaling worden gedaan. Het is uiteraard zaak om de pincode uit uw hoofd te leren en deze niet op te schrijven of aan derden kenbaar te maken. Doet u dit wel en er wordt misbruik vastgesteld dan bestaat de kans dat de door u geleden schade niet wordt vergoed.

Online betaalgemak
Vrijwel alle online winkels accepteren betaling met een kredietkaart. U kunt aan het de op de website getoonde logo’s zien welke kaarten worden geaccepteerd. Visa staat daar in vrijwel alle gevallen bij. U kunt uw betaling doen door de gevraagde gegevens in te voeren. Belangrijk daarbij zijn de vervaldatum van uw kaart en de zogenaamde CVC code. Deze driecijferige code staat op de achterkant van uw kredietkaart en dient als extra beveiliging tegen misbruik bij gebruik voor online betalingen.

Bestedingsruimte
Standaard is de bestedingsruimte op een visa Gold Card 5000€. Dit bedrag kunt u eventueel verhogen na goedkeuring door de bank. Dit is mede afhankelijk van uw financiële situatie, de bank zal toetsen hoeveel krediet men u wil geven. Want feitelijk zijn de betalingen die u doet met uw kredietkaart een doorlopend krediet. De organisatie die de kaart uitgeeft schiet u de bedragen voor, en het is uiteraard wel de bedoeling dat u dit bedrag op zeker moment weer terugbetaalt. Over het uitstaande saldo wordt rente berekend als u dit saldo niet in de maand aansluitend aan de maand van uitgave aflost. Deze rente bedraagt vaak meer dan 10% dus u doet er goed aan de bestedingen met uw kredietkaart in de gaten te houden zodat u niet in de financiële problemen komt bij de aflossing van het openstaande saldo.

Verzekering en aanvullende diensten
Vrijwel alle aankopen die u doet met uw Visa Gold Card zijn gedurende een jaar verzekerd tegen verlies, beschadiging en diefstal. Mocht u bij voorbeeld een online bestelling doen bij een webwinkel die u betaald heeft met uw Visa Gold Card en het bedrijf levert de goederen niet, dan kunt u in aanmerking komen voor terugbetaling van het betaalde bedrag.
Bij de aanschaf van een Visa Gold Card kunt u een gratis partnerkaart aanvragen voor uw partner of een ander gezinslid. Daarnaast kunt u verschillende verzekeringen afsluiten, zoals een reisongevallenverzekering en een verzekering tegen vlucht- of bagagevertraging. Daarnaast kunt u gebruik maken van gespreide betaling van het openstaande saldo. Betaalt u het openstaande saldo binnen 21 dagen terug dan wordt geen rente berekend. Maakt u gebruik van gespreide betaling dan betaalt u een rentevergoeding van rond de 15% op jaarbasis.

Wat te doen bij verlies of diefstal
Wordt uw Visa Gold Card gestolen of bent u deze verloren, geef dit dan zo spoedig mogelijk door. Er is een telefoonnummer beschikbaar waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week verlies of diefstal kunt melden. Uw kredietkaart wordt dan onmiddellijk geblokkeerd zodat onbevoegden er geen gebruik meer van kunnen maken. U moet zo snel mogelijk melding doen, doet u dit niet dan beschouwt de instelling die u de kaart heeft verstrekt dit als nalatigheid en draait u zelf op voor de eventueel met uw kredietkaart gedane uitgaven nadat deze is verloren of gestolen. Geef om dezelfde reden nimmer uw pincode aan derden maar houd deze altijd geheim. Datzelfde geldt voor de CVC code die op de achterkant van uw kredietkaart is vermeld en die dient ter extra beveiliging bij het doen van bij voorbeeld online betalingen. Schrijf de pincode dus nooit op een briefje dat u samen met de kredietkaart bewaart maar leer deze uit het hoofd.

Wie kan een Visa Gold Card aanvragen?
U kunt een Visa Gold Card aanvragen wanneer u meerderjarig bent en woonachtig in België. U moet als bewijs een kopie van uw identiteitsbewijs overleggen en een bewijs waaruit uw adres blijkt. Daarnaast wordt aan de hand van een kredietwaardigheidcheck gecontroleerd of u in staat bent om de met de kredietkaart gedane uitgaven ook weer terug te betalen. Dat laatste geldt ook wanneer u verzoekt om verhoging van de standaard bestedingslimiet van 5000€. Dit alles is uiteraard mede ter bescherming van u als persoon, om te voorkomen dat u onbedoeld in de financiële problemen komt. Want betalen met een Visa Gold Card is heel makkelijk en snel, maar u moet er vanzelfsprekend te allen tijde op bedacht zijn dat de bestedingen ook weer afbetaald moeten worden.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be