Voor en nadelen van geld lenen?
Lenen, iets dat door heel veel mensen wordt gedaan. Maar wat zijn eigenlijk de voor en nadelen van geld lenen? In dit artikel zullen wij de voor en nadelen van lenen bekijken. Want geld lenen lijkt heel erg aantrekkelijk, maar er zijn behoorlijke nadelen aan verbonden. Of de nadelen opwegen tegen de voordelen is iets dat u zelf moet bepalen. Voor de één wegen de voordelen niet op tegen de nadelen, voor een ander weer wel. Wij zullen de punten benoemen, u kunt vervolgens zelf bekijken of u nog geld wilt lenen ja of nee.

Het grote voordeel van lenen
Het grote voordelen van geld lenen is het feit dat u snel een leuk geldbedrag heeft. Als u bijvoorbeeld besluit om 12.500 euro te lenen en u gaat naar de bank dan zal de bank een offerte opstellen. In zo’n offerte wordt benoemd wat de looptijd is en tegen welke rente u leent. Als u akkoord gaat met de offerte dan zal de bank bekijken of u wel mag lenen. Dit doen zij door een controle uit te voeren bij het BKR. Daar wordt getoetst of u al lopende leningen heeft of nog niet. Als alles goed is wordt de lening toegekend. Dit betekent dat u het geleende bedrag zo snel mogelijk op uw rekening krijgt gestort. Lenen zorgt er dus voor dat u snel de beschikking heeft over een bepaald geldbedrag. Als u een nieuwe auto wilt kopen maar geen spaargeld heeft dan kunt u door een lening dus snel overgaan tot de aankoop van de nieuwe auto. Dit is het grote voordeel van geld lenen.

De twee nadelen van geld lenen
Er zijn eigen twee nadelen te noemen van lenen. Het eerste nadeel is de looptijd van een lening. Als u geld leent dan zult u nadat de lening is gestort de lening in termijnen moeten gaan aflossen. Dit aflossen zal jaren duren. Sommige leningen kennen een looptijd van wel 15 jaar. U zult moeten bedenken of dit te lang is voor u. Want als u nu een auto koopt van geleend geld, hoeveel is deze auto dan nog waard over 15 jaar?
Een ander groot nadeel van lenen is het feit dat er rente betaalt moet worden. De rent eis een bepaald percentage. De hoogte van de rente wordt bepaald door de bank. Hoe hoger het percentage, des te meer u moet gaan betalen. Een lening van 10.000 euro bijvoorbeeld kan zo wel 15.000 euro kosten. Het is dus niet zo dat u het geleende geld krijgt en vervolgens in delen terugbetaalt zonder enige extra kosten. In tegendeel, er komen heel veel extra kosten bovenop het geleende geld. Een lening wordt hierdoor heel erg duur, want u gooit als het ware duizenden euro’s weg als u bijvoorbeeld 10.000 euro heeft geleend.

U heeft kunnen lezen welke voor en nadelen met zich meebrengt. Wij hopen dat u nu wat meer inzicht heeft gekregen in alles wat met lenen te maken heeft. U kunt zelf bepalen of de voordelen opwegen tegen de nadelen. Als u gaat lenen dan raden wij u aan om te kijken naar de kwaliteit van een geldverstrekker. Kijk dus niet alleen naar de goedkoopste lening maar ook naar de kwaliteit van de geldverstrekker.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be