Wat is een debitcard?

Misschien bent u van plan om binnenkort een creditcard aan te vragen. Maar heeft u die echt nodig? Misschien heeft al meer dan voldoende aan een debitcard. Wat is een debitcard? Dit zijn kredietkaarten die veel lijken op gewone creditcards, maar dan met het verschil dat u er zelf geld op moet zetten. U laadt een debitcard dus zelf op.

Waarom een debitcard aanschaffen?

Een debitcard noemen we ook wel gewoon een prepaid creditcard. Deze zijn o.a. geschikt voor consumenten met een negatieve BKR-registratie. Maar ook voor mensen die zich niet in de schulden willen werken maar toch willen profiteren van de voordelen van een creditcard. Met een debitcard is het daarnaast ook eenvoudig om controle te houden over uw uitgaven. U kunt online uw uitgaven inzien. Met een debitcard kunt u eigenlijk alles wat u ook met een gewone creditcard kunt. U kunt met dergelijke prepaid kaarten niet kopen op afbetaling. Deze kaarten hebben dus geen krediet mogelijkheid.


Wereldwijd betalen met prepaid creditcards

Waarom zou u een creditcard nemen als u met een debitcard bijna evenveel voordelen heeft? Want ook met deze kaarten kunt u overal en altijd uw betalingen doen. Ja, wereldwijd dus. En ook online. Bestel uw vliegtickets met uw debitcard, boek online een hotel of doe uw andere internetaankopen met deze kaart zoals u ook met een gewone creditcard zou doen.

Alle voordelen van een debitcard op een rij:

• U kunt contactloos pinnen.
• Debitcards worden overal ter wereld geaccepteerd als betaalmiddel.
• U kunt een prepaid creditcard aanvragen met een negatieve BKR-registratie.
• Afrekenen in iedere winkel.
• Altijd inzicht in uw betalingen.
• Altijd honderd procent controle over uw geld.
• De meeste kaarten kunt u koppelen aan PayPal.
• Aankoopbescherming.
• Anoniem aankopen doen.
• Bij iedere pinautomaat geld opnemen.
• Bewijs van inkomen niet nodig bij het aanvragen.
• U betaalt nooit rente omdat u niet in het rood kunt staan.

BENL - Personal Loan - 728 x 90 - CTA 1

Debitcards hebben ook nadelen

Bent u vertrouwd met het gemak van een creditcard? Dan kan het een nadeel zijn dat u nooit meer geld kan opnemen dan het bedrag dat op de kaart staat. U kunt dus niet kopen op afbetaling.

Registratie bij de nationale bank

Deze prepaid creditcards zijn erg gewild bij mensen met een negatieve kredietregistratie. Omdat u nooit geld leent, doen debitcard maatschappijen ook geen toetsing bij de kredietwaardigheid. Ook is het niet nodig om een bewijs van inkomen te leveren. Vrijwel iedereen komt in aanmerking voor deze kaart.

Debitcard aanbieders

Er zijn enkele goede debitcard aanbieders. Wat ons betreft is de allerbeste kaart op dit moment de Viabuy debitcard. Met deze kaart heeft u veel mogelijkheden en de Viabuy prepaid kaart is ook direct een kaart die het meest wordt geaccepteerd. Kijk ook op onze website bij de advertenties.

Kosten?

Voor deze kaart betaalt u eenmalig aanschafkosten. Afhankelijk van uw betaalkaart betaalt u misschien ook lidmaatschapskosten. Als u geld opneemt bij een betaalautomaat, dan kan de debitcard maatschappij daar ook kosten voor rekenen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be