Heeft u snel een beetje geld nodig? Dan is het aanvragen van een minilening misschien wel een goede oplossing voor u. We moeten er direct bij vermelden dat minileningen bepaald niet de goedkoopste leningen zijn. Maak hier dus alleen gebruik van in noodgevallen. Voor de lezers die nog nooit hebben gehoord van deze leenvorm hebben we hieronder een beknopte uitleg geplaatst.

Uitleg over de minilening

Een minilening kunt u qua leensoort het allerbeste vergelijken met een krediet op betaalrekening (= rood staan bij de bank). Bij de meeste banken kunt u tot maximaal 3 maanden rood staan met een kredietlimiet van 1000 euro. Bij een aanbieder van minileningen krijgt u echter tot maximaal 62 dagen de beschikking over een klein leenbedrag (doorgaans tot maximaal 1500 euro). Na 30 dagen moet de eerste termijn + extra rentekosten zijn terugbetaald. Lukt u dat niet? Dan betaalt u over het geleende geld extra kosten. Bij een eerste keer geld lenen kunt u tot maximaal 600 euro lenen.

Comfort loan NL Image Banner 728 x 90

De voordelen van de minilening

We willen nogmaals benadrukken dat geld lenen via een minilening aanbieder vrij duur is. Toch heeft deze lening t.o.v. andere leensoorten wel degelijk een aantal voordelen. Zo beschikt u als alles meezit al binnen 24 uur over het geld. Dat is ook direct het grootste voordeel van de minilening. Zit u krap bij kas en heeft u dringend een klein geldbedrag nodig? Dan kunt u zonder veel problemen snel een beetje geld lenen.

Hoe minilening aanvragen?

Ga naar de website van een aanbieder zoals Ferratum.nl. Geef aan hoeveel geld u wilt lenen en welke looptijd uw voorkeur heeft. Lever de benodigde papieren aan. De documenten die de aanbieder nodig heeft zijn een kopie van een identiteitsbewijs van degene die garant staan voor uw lening; tevens een kopie van een bankafschrift van deze garantsteller; de overeenkomst met een handtekening van de lener (dat bent u in dit geval). Vervolgens doet u een testbetaling vanaf uw rekeningnummer (deze moet op uw naam staan). Zodra uw leningaanvraag goedgekeurd is, staat het geld in de meeste gevallen al na 1 werkdag op de rekening.

Santander krediet

Snel iets meer geld lenen?

Kan u wel iets meer geld gebruiken en het liefst zo snel mogelijk? Vraag dan een Pluslening aan bij Ferratum. Als nieuwe klant bij deze geldverstrekker kunt u met een minilening maximaal 600 euro lenen. Bij een tweede maal aanvraag is het maximale leenbedrag al 1000 euro. En met de Pluslening kunt u tot 1500 euro lenen. Ook de Pluslening kent een extreem korte looptijd van 62 dagen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be