Wanneer je voor een lening gaat kiezen dan zijn er een aantal zaken van belang. We zullen ze kort opsommen, voordat we ze met je gaan doornemen. Het gaat onder andere om de aflossing, de rente, de voorwaarden en ook de soort lening welke je hebt.

In het laatste komen een aantal zaken uiteraard samen. Een ander punt is waar je de lening gaat afsluiten. Laten we de zaken met je doornemen, zodat je een goede lening kunt kiezen en afsluiten.

Persoonlijke lening BNP Paribas Fortis

De aflossing

Wanneer je geld gaat lenen is eigenlijk het belangrijkste om vooraf al te weten hoe je de lening gaat aflossen. Doe je dit met een maandelijks bedrag? Of kies je ervoor om het geld in een keer af te lossen aan het einde? Het is goed om de mogelijkheden te bekijken en om zo een goede lening af te sluiten. Misschien verwacht je een erfenis of misschien een uitbetaling van je (oude) werkgever. Je kunt dit dan meenemen om de lening af te lossen.

Ook is het belangrijk om te weten of je de lening kunt aflossen zonder boetes te betalen. Of moet je een boete betalen wanneer je teveel gaat aflossen? Het zijn zaken waar je op moet letten en welke van belang zijn bij het selecteren van een krediet of lening.

De rente en hoogte van de rente

Uiteraard letten we altijd op de rente van een lening. Het is goed om te kiezen voor een lage rente. Het is slim om echter verder te kijken dan alleen de rente. Hoe lang stat de rentestand bijvoorbeeld vast? Gaat het snel veranderen? Kan de rente omhoog gaan en omlaag? Of is het zo, dat je rente vast staat voor de hele looptijd? Het is belangrijk om de regels te kennen.

De voorwaarden en condities van de lening

Natuurlijk is het goed om de voorwaarden van een krediet of lening te lossen. Vooral de opties om een lening sneller af te lossen worden hierin opgenomen. Bij een persoonlijke lening zal je kunnen vinden welke boetes er gelden voor een vervroegde aflossing. Ook kun je lezen hoe de rente standen worden bepaalt. Mogelijk zijn er nog andere kosten? Dan worden deze hier toegelicht.

De soort lening

Een van de meest bepalende factoren bij het kiezen van een lening is natuurlijk de soort lening. Kies je voor een doorlopend krediet? Of kies je voor een persoonlijke lening? Het is bepalend voor het geheel en zal zorgen voor de maandlasten.

De adviseur?

Veel mensen vergeten om een goede adviseur te kiezen. Het is slim om een adviseur te selecteren op basis van zijn ervaring en vakkennis. Het is dan mogelijk om een goed advies te krijgen en om meerdere banken met elkaar te vergelijken. Kies namelijk altijd voor een niet geldverstrekker of bank gebonden adviseur. Kies voor een adviseur welke je kan helpen om de juiste keuze te maken. Een lening te krijgen welke bij je past. Een adviseur welke er ook in de toekomst voor je is.

Wees slim en houd rekening met de verschillende elementen om een goede lening en krediet te krijgen. Kies een lening welke toekomstgericht is en waar je volop van kunt genieten, zonder kopzorgen.