Bij het afsluiten van een lening zonder bank is het belangrijk om te weten waar u in het speciaal op moet letten. Zonder bank geld lenen is heel goed mogelijk maar dit moet natuurlijk wel veilig gebeuren. Waar u zoal op moet letten bij het aanvragen van een online lening, dat leest u hieronder.Waar moet u op letten bij het afsluiten van een online lening?

U kunt tegenwoordig op diverse manieren online geld lenen. We laten geld lenen bij de bank buiten beschouwing. Zonder bank een lening afsluiten is mogelijk via crowdfunding platforms. En natuurlijk bij minilening aanbieders. Tenslotte is het vandaag de dag zelfs mogelijk om in plaats van valuta Bitcoins te lenen. U schrijft zich dan in op een Bitcoin Lending Network. BitRUSH is een betrouwbaar platform voor een ieder die een Bitcoin lening wil afsluiten. Online geld lenen zonder bank moet veilig gebeuren. Helaas worden er steeds vaker mensen opgelicht via het internet.

Online geld lenen en oplichting

Oplichting via het internet is helaas aan de orde van de dag. De schade loopt jaarlijks in de vele, vele miljoenen. Daarom is geld lenen via het internet zonder bank ook een risico. U weet bij particuliere leningaanbieders immers niet met wie u echt te maken heeft. Hieronder delen we daarom een aantal tips met u die ervoor moeten zorgen dat u niet opgelicht wordt.

Online leentips

Sluit u een particuliere lening af via het internet? Dan moet u zoveel mogelijk te weten komen over de persoon of het bedrijf waar u zaken mee doet. Zo moet u weten hoeveel geld u ontvangt als lening en welke rente de aanbieder rekent. U moet ook weten of de rente vast staat of tijdens de looptijd kan wijzigen. Over de looptijd gesproken: U moet ook weten hoe lang de looptijd van de lening is. U kunt aan de hand van deze gegevens al snel zien of een persoon een echte lening verstrekt of u probeert op te lichten. We raden u aan alleen particulier geld te lenen via officiële kredietplatforms zoals Mozenno. Doe geen zaken via Marktplaats. 90% van de aanbieders daar zijn niet te vertrouwen.Kijk uit voor Marktplaats leningen

Kijk dus echt uit en doe geen zaken via Marktplaats. Vele mensen die geld via Marktplaats dachten te lenen kwamen van een koude kermis thuis. Het oplichten gaat meestal als volgt: U hebt een akkoord maar de aanbieder vraagt u om administratiekosten te betalen. Daarmee (zeggen ze) kunt u zich verifiëren. Zodra u dit bedrag heeft overgemaakt hoort u niets meer van hem. U kunt fluiten naar uw geld.

Flitslening afsluiten is niet zo verstandig

Officiële aanbieders van flitsleningen zijn geen oplichters. Maar ze vragen wel torenhoge rentes en bovendien moet u de lening binnen 30 dagen terugbetalen. Leen alleen eenmalig een klein bedrag bij deze aanbieders als u er zeker van bent dat u dit geld binnen de looptijd kunt aflossen. En doe het anders gewoon niet.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be