Hoe ga je te werk als je een lening wil aanvragen. Ga je naar de eerste beste bank om een lening en daarmee klaar? Of ga je toch ook eens kijken wat de verschillende banken te bieden hebben.

Net zoals je een TV of een smartphone koopt, ga je eerst vergelijken. Welke merken zijn er op de markt en welke eigenschappen hebben die. Krijg je nog ergens een leuke korting of niet. Dat zijn allemaal zaken die meespelen in je beslissing. Dat is ook zo als je een lening wil afsluiten. Het gaat tenslotte om geld dat je moet terug betalen. Kijk dan ook eens naar de kosten die meekomen met de lening.

Comfort loan NL Image Banner 975 x 90

Er zijn tal van banken in ons land. Misschien teveel om goed te zijn, want als je één van hun diensten wil afnemen moet je gaan vergelijken. Vaak gaat het vanuit de jeugd dat je dezelfde bank neemt dan je ouders. Maar met ouder worden en als je zelf inkomsten hebt wil je dat toch eens aanpakken. Vaak zijn de diensten bij een bank betalend, terwijl ze elders gewoon gratis zijn. Voor net hetzelfde ben je dan beter af met de gratis optie. Want zo hou je maandelijks nog wat geld over en dat is toch wel een belangrijk gegeven.

Om leningen te vergelijken kan je zelf aan de slag. Met je eigen computer vanuit je huis kan je starten. Surf naar enkele websites van banken en klik door naar de lening simulatie tool. Op deze manier kan je snel berekenen wat een lening je maandelijks zal kosten. Niet alleen het maandelijks af te betalen bedrag is belangrijk maar ook de kosten op de lening die erbij komen. Veel mensen weten niet dat er nog kosten bij een lening zijn, aangezien je één maandelijks bedrag hebt om terug te betalen. Maar in dat bedrag zitten kapitaal en interesten die je aan de bank zal terug betalen.  Die interesten zijn afhankelijk van het ontleende bedrag en termijn van afbetaling.

DCC BENL JUNE 2016 MYLINE REFLET NL 840x150

Hoe langer je leent hoe lager de maandlast zal liggen, maar hoe meer kosten je zal terug betalen. Leen je kort en snel dan zal je maandlast ook hoger liggen, maar betaal je minder kosten terug. Het is maar wat het best lukt voor jou. Daar kan je volledig zelf in beslissen. Een bank zal de keuze hiervan bij jou leggen. Je zal ook zien dat bij de lening simulatie de optie er is om kort of lang aan te duiden qua termijn. Dat gaat allemaal snel en is zeer gebruiksvriendelijk opgemaakt. Iedereen kan ermee overweg. En op een paar seconden heb jij de simulatie al klaar. Op die manier doe je dus nog zoveel banken als je zelf wenst. Tot je eentje gevonden hebt met de laagste kosten of met andere goede voorwaarden. Je kan de lening ook al online beginnen aanvragen. Al je gegevens invoeren en doorsturen. Pas als het papieren contract ondertekend is, is de lening een feit en krijg je al snel je eerste afbetaling.

Persoonlijke lening Image Banner 728 x 90