Wat is een persoonlijke lening? Men kort deze leenvorm ook wel af met ‘PL’. Deze lening is een vorm van een consumptief krediet. Dat betekent dat de financiering ook door consumenten aangevraagd kan worden. Het belangrijkste kenmerk van de persoonlijke lening is dat alles vaststaat. Daardoor kunt u de looptijd van de lening afstemmen op de eventuele economische levensduur of afschrijving van het te financieren object (bijvoorbeeld een auto). Wat staat er zoal vast? Vooraf wordt altijd vastgelegd wat het leenbedrag is (deze kan tussentijds niet worden gewijzigd). Daarnaast staan ook de looptijd én het rentetarief vast.

Dat betekent dat u van te voren weet hoeveel geld u maandelijks moet aflossen: U heeft een vaste maandlast (dit noemen we ook wel een maandtermijn). De maandtermijnen bestaan uit zowel een rentedeel als een stukje aflossing.

Santander krediet

Waarvoor deze lening gebruiken?

Men vraagt de persoonlijke lening meestal aan om grotere aankopen te kunnen financieren. De persoonlijke lening is populair als autofinanciering. Maar ook voor renovaties aan woningen, verbouwingen of voor het verduurzamen van huizen (denk aan de aanschaf van zonnepanelen, warmtepompen, enzovoort) wordt deze lening afgesloten. Wat bij deze leenvorm belangrijk is, is dat u zo mogelijk kiest voor een kortere looptijd van de lening dan de levensduur van het object.

De voordelen

Het moge duidelijk zijn dat het vaste karakter van de persoonlijke lening ook direct een voordeel kan zijn indien u voor deze lening kiest! Zo weet u altijd waar u voor tekent en dus waar u aan toe bent. Bij sommige andere consumptieve kredieten -zoals het doorlopend krediet- is dat niet het geval.

Comfort loan NL Image Banner 728 x 90

Actuele rente

Wij plaatsen op onze website advertenties van aanbieders die gunstige rentetarieven hanteren. We houden zelf ook de actuele rentestanden bij zodat u het aanbod goed met elkaar kan vergelijken. Echter, het rentetarief vertelt lang niet alles. Zo kunt u bij aanbieder X die een laag rentetarief hanteert misschien wel duurder uit zijn dan bij aanbieder Y, die een hoger tarief hanteert. Hoe dat mogelijk is? Bij sommige kredietverstrekkers bent u bijvoorbeeld verplicht zich tevens te verzekeren. En bij sommige aanbieders betaalt u een hogere boete indien u uw betalingsverplichtingen niet nakomt. Let dus ook goed op de voorwaarden van een lening en staart u zich niet blind op alleen de rentepercentages.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be