In dit blog bespreken we met u hoe het zit omtrent het opzeggen van de autoverzekering. Het blijkt dat het voor veel consumenten nogal onduidelijk is wanneer een autoverzekering (kosteloos) opgezegd mag worden. Leest u met ons mee?Wanneer mag u een autoverzekering opzeggen?

Een autoverzekering kunt u natuurlijk altijd opzeggen. U betaalt een boete en daarmee is de kous af. Sommige autoverzekeraars betalen deze boete maar al te graag voor u. Dan moet u natuurlijk bij hen een nieuwe autoverzekering afsluiten. Toch is het ook mogelijk om uw contract tussentijds geheel boetevrij te laten ontbinden! Dit is mogelijk indien de verzekeraar de tarieven opeens verhoogt. Maar ook op de vervaldag van uw contract. Lees hier in welke 4 gevallen het mogelijk is uw contract te laten ontbinden.

Als uw verzekeraar opeens de tarieven verhoogt

In België mogen, net als in de meeste andere Europese landen, consumenten hun contract opzeggen indien de verzekeraar opeens de voorwaarden of tarieven wijzigt. Dit mag dan nog vóórdat de einddatum van het contract verstreken is. Dat recht heeft u. Doe dit echter wel binnen een maand nadat uw verzekeringsmaatschappij u op de hoogte heeft gesteld van de veranderingen.

Contract verbreken direct na ondertekening contract

Heeft u een nieuwe verzekering afgesloten? Dan heeft u 14 dagen bedenktijd. U mag tot 14 dagen na de datum waarop u het contract heeft ondertekent, het verzekeringscontract verbreken. Neem de voorwaarden van uw verzekeraar door. Daarin leest u alles over de bedenktijd bij contracten die online, via een mailing of op afstand worden afgesloten.

Vervaldag

En uiteraard mag u kosteloos uw autoverzekering beëindigen op de vervaldag van uw contract, dus als uw contract komt te vervallen. Stuur daarvoor WEL TENMINSTE 3 MAANDEN voor de vervaldatum een aangetekende brief naar de verzekeraar in de vorm van een opzegbrief. Let op: U kunt dit ook laten doen door een nieuwe verzekeraar. Zij doen dit kosteloos voor u.Minder kans op een ongeval

Niet veel consumenten hebben weet van deze speciale regeling, maar in sommige gevallen is het mogelijk om van polis te veranderen als de verzekeraar denkt dat het risico op een ongeval met uw auto is vermindert. Dit kan het geval zijn wanneer u van auto verandert. Of veel minder kilometers maakt. Overleg met uw verzekeraar wat mogelijk is.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be