Wat is een doorlopend krediet? Dat is de vraag waar wij graag even bij stilstaan in dit artikel. Waarschijnlijk wil je meer weten over dit onderwerp, of niet? Kort gezegd is een doorlopend krediet een lening waarbij je helemaal zelf kunt bepalen wanneer je ook echt geld leent. Je spreekt met de geldverstrekker een maximaal te lenen bedrag af, bijvoorbeeld 3.750 euro. Nadat je dit hebt afgesproken en het doorlopend krediet contract hebt getekend kun je zelf bepalen wanneer je geld gaat lenen. Dit kan natuurlijk direct zijn, maar ook pas over een maand bijvoorbeeld.

Wat vinden klanten van een doorlopend krediet
Als je nog twijfelt of je een doorlopend krediet moet aanvragen, dan kun je altijd even kijken naar de beoordelingen van andere gebruikers van een doorlopend krediet. Wat vinden andere Nederlanders van dit product? Wij hebben even voor je gekeken op het internet en halen een aantal reacties naar boven voor je, zodat je een idee krijgt van de beoordelingen.

Een puntje dat vaker terugkomt is namelijk “niet aftrekbaar van de belasting”. Dat klopt inderdaad, je kunt het geleende geld, of de kosten die je maakt niet van de belasting aftrekken.
Een ander puntje is “een variabele rente”. Dit wordt als negatief gezien in de reactie die wij hebben gelezen, maar uiteraard kan het ook positief uitvallen. Het verhaal over de rente willen wij graag even wat toelichten. Bij een persoonlijke lening staat het geleende bedrag vast en is ook bekend wat het rentepercentage is, ook dat staat vast. Bij een doorlopend krediet is dit helemaal anders, het bedrag dat wordt geleend staat nog helemaal niet vast en de rente ook niet. Je hebt te maken met een variabele rente, die elk moment kan veranderen. De rente kan in de ene week 7,5% zijn bijvoorbeeld en in een andere week 9,3%. In dat geval is het een nadeel, omdat je meer rente moet betalen. Maar bij een omgekeerde constructie levert het juist voordeel op.

Een andere, positieve reactie van een klant is “je kunt direct over genoeg geld beschikken op het moment dat je een aankoop gaat doen”. Dat is zeker zo, want stel dat je vandaag naar de garage gaat en besluit om een nieuwe auto te kopen, dan kun je het doorlopend krediet direct inzetten om de auto aan te schaffen.

Iets voor jou?
Is het doorlopend krediet iets voor jou? Wij hopen dat de voorbeelden en opmerkingen van klanten je helpen om een goede keuze te maken. Je weet nu in ieder geval hoe een doorlopend krediet ongeveer in elkaar zit en hoe het werkt met de rente. Wij wensen je heel veel succes bij het maken van een goede keuze.