Met een online lening kun je heel eenvoudig, zoals de naam al zegt, online een lening aanvragen.

Je hoeft hiervoor dus niet meer naar de bank. Dit heeft vele voordelen. Zo is het vaak goedkoper en ook een stuk sneller om op deze manier een lening aan te vragen. Er zijn dan verschillende leningen waar je uit kunt kiezen, zoals een persoonlijke lening, een hypothecaire lening of een lening op afbetaling. Als je niet helemaal zeker weet welke soort lening het beste bij jou past, lees dan snel verder. In dit artikel wordt namelijk uitgelegd wat een hypothecaire lening precies is en waarvoor je deze aan kunt vragen.

Hypothecair

Een hypothecaire lening is, zoals de naam al doet vermoeden, een lening die wordt gebruikt om onroerend goed te betalen. Dit is bijvoorbeeld een stuk grond, een huis of een ander pand. Een hypothecaire lening wordt meestal gewoon een hypotheek genoemd. Het is dus bedoeld om een woning te kopen en is daarom vaak ook erg hoog van bedrag. Daardoor is de looptijd ook meteen heel lang, gemiddeld zo’n dertig jaar. Bijna iedereen in België die een huis gaat kopen, moet een hypotheek aanvragen. De meeste mensen doen dit bij de bank en hebben niet in de gaten dat dit ook gewoon online kan via een kredietverstrekker. Het voordeel van een online lening is onder andere dat het een stuk goedkoper is. Dit is omdat een online kredietverstrekkers gespecialiseerd zijn in leningen en minder kosten hebben zoals het betalen van personeelskosten of een gebouw. Hierdoor kunnen wij een lening zo goedkoop mogelijk aanbieden.

Kijken wat je aan kan

Voordat je op zoek gaat naar je nieuwe woning, ga je vaak eerst al kijken hoeveel geld je precies kunt lenen. Dit kun je testen via online simulators. Je kunt dan ook meteen invullen hoeveel geld je wilt lenen en in hoeveel jaar je dit bedrag weer terug wilt betalen. Er komt dan meteen te staan hoeveel jaar je per maand moet betalen en hoeveel rente je dan betaalt. Zo weet je in één oogopslag wat de inhoud van je lening is en kun je gaan berekenen of dit haalbaar is voor jou. Als je dan weet hoeveel geld je ongeveer te besteden hebt, kun je op zoek gaan naar jouw ideale huis.

De aanvraag

Heb je eindelijk je droomhuis gevonden? Wacht dan niet langer en vraag meteen je hypothecaire lening aan. Deze kun je online aanvragen, je hoeft dus niet helemaal naar de bank toe, maar kunt de lening aanvragen vanaf de eigen zitbank. Op de website vul je dan het bedrag in dat je wil lenen en het termijn waarin je het terug wil betalen. Daarnaast vul je je persoonsgegevens en beroepsgegevens in. Dit is zodat de online kredietverstrekkers weten wie je bent en of je in staat bent om de lening zonder problemen ook weer terug te betalen. Daarom moet je ook je inkomsten aan de online kredietverstrekkers doorgeven, zodat zij een goed beeld hebben van jouw financiële plaatje en zodat ze kunnen beslissen of ze deze lening kunnen geven. Je mag er dan vaak maximaal 25 jaar over doen om een lening terug te betalen.

Let er wel op dat je, als je een huis koopt, met meer kosten te maken heb dan alleen de aankoopprijs van het huis. Zo moet je ook nog de notariskosten betalen, verschillende verzekeringen en registratiekosten. Een online kredietverstrekker kan jou hier op een professionele manier bij helpen, zodat je precies weet waar je aan toe bent en zodat alle betalingen duidelijk zijn voor jou. Ze helpen je met financieel advies op maat en zorgen voor het gewenste leenbedrag met een rente die zo voordelig mogelijk is. Daarnaast leggen ze je ook uit welke kosten je fiscaal allemaal in kunt brengen. Samen zoeken ze naar een gepaste oplossing zodat jij het huis van je dromen kunt kopen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be